De ce a fost amânată adoptarea Codului Rutier

de:
03 oct. 2013
0 afișări
De ce a fost amânată adoptarea Codului Rutier

Conform acestuia, acest lucru nu se poate face în câteva zile. Declarația vine la o zi după ce premierul i-a dat termen o saptămână şefului internelor să modifice proiectul. În caz contrar, Codul Rutier va fi transformat în proiect de lege şi va fi trimis Parlamentului, informează Digi24.ro.

Şeful Executivului vrea ca şoferii care provoacă accidente grave şi atacă în instanţă suspendarea permisului să nu mai aibă voie să circule până la rezolvarea contestaţiei. Nu este exclus ca autorităţile să modifice din nou valoarea amenzilor.

„Am stat două ore la Codul rutier, nu am reușit să finalizăm. Pentru a găsi soluția juridică la trei probleme importante: cum facem ca cei ce produc accidente sau au dosare penale, cu cei ce comit infracțiuni să nu mai conducă până la hotărârea definitivă. Ce se întâmplă cu cei cu multe amenzi să le suspendăm permisul până plătesc? Cea mai importantă problemă care necesită timp e cea a bazelor de date, cum comunicăm între Administrația financiară și Poliție. Asta e o chestiune pe care nu știu dacă o rezolvăm într-o săptămână”, a declarat premierul Victor Ponta.

Adoptarea noului Cod rutier a fost amânată de Guvern, după o discuţie în şedinţa de miercuri.

Ministrul Radu Stroe a anunţat că noul Cod Rutier prevede o amendă maximă de 16.000 de lei pentru administratorii de drumuri care nu îşi îndeplinesc atribuţiile, o amendă maximă pentru şoferi de 9.600 lei şi o perioadă maximă de doi ani în cazul suspendării permisului de conducere.

El a precizat că aceste sancţiuni sunt între prevederile finale incluse în proiectul noului Cod Rutier, care va fi promovat sub forma unei ordonanţe de urgenţă şi adoptat miercuri în şedinţa de Guvern.

Cookies