De ce a decis Metrorex să elimine abonamentul lunar cu 62 de călătorii

de:
18 mart. 2015
2 Afișari
De ce a decis Metrorex să elimine abonamentul lunar cu 62 de călătorii

Cum motivează Metrorex eliminarea abonamentului lunar cu 62 de călătorii, conform unui răspuns oferit grupului Nefiresc:

Având în vedere numeroasele petiţii înregistrate la S.C. Metrorex S.A. în ultimii trei ani cu privire la Abonamentul lunar cu 62 de călătorii, precum şi petiţiile primite prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, prin care călătorii îşi exprimau nemulţumirile în ceea ce priveşte efectuarea numărului de călătorii în perioada de valabilitate a abonamentului (fie efectuarea integrală a numărului de călătorii înainte de expirarea perioadei de valabilitate de o lună a abonamentului, fie neefectuarea celor 62 de călătorii caz ce conduce la nemulţumirea călătorilor în ceea ce priveşte plata călătoriilor neutilizate), S.C. Metrorex S.A. a analizat petiţiile şi propune eliminarea acestui titlu de călătorie, astfel călătorii fideli se pot orienta către alte titluri din portofoliul S.C. Metrorex S.A., în principal către abonamentul lunar cu număr nelimitat de călătorii.

Reamintim că mai multe grupuri civice vor să iniţieze o serie de proteste împotriva deciziilor Metrorex privind creşterea tarifelor de călătorie cu metroul şi eliminarea cartelelor cu 62 călătorii.

Metrorex a anunţat, miercuri, că va majora tarifele de călătorie cu metroul cu până la 33%, de la 28 martie. Creşterea tarifelor este cuprinsă şi într-o anexă a unui ordin al Ministrului Transporturilor. Totodată, instituţia a anunţat că va elimina cartelele lunare de 62 de călătorii, unele dintre cele mai folosite abonamente, care se vând acum cu 50 de lei.

Cookies