De ce a aterizat elicopterul Black Hawk în București. Ce au descoperit anchetatorii

22 iul. 2021
198 Afișari
De ce a aterizat elicopterul Black Hawk în București. Ce au descoperit anchetatorii
De ce a aterizat elicopterul Black Hawk în București. Ce au descoperit anchetatorii

De ce a aterizat elicopterul Black Hawk în București. Ce au descoperit anchetatorii că s-a întâmplat chiar în timpul zborului.

De ce a aterizat elicopterul Black Hawk în București. Motivul descoperit de anchetatori.

De ce a aterizat elicopterul Black Hawk în București

Au apărut informații noi în ceea ce privește ancheta aterizării forțate a elicopterului american Black Hawk în București.

Recomandăm și: Polițiștii care au salvat ziua. Ei au oprit traficul în timp real în momentul în care elicopterul a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București FOTO

Potrivit anchetatorilor, o problemă tehnică la cutia de viteze l-a forțat pe pilot să ia decizia de a aduce elicopterul cât mai repede la sol. Dacă aparatul nu ar fi fost adus de urgență la sol, exista un risc imens de prăbușire imediată.

Mai exact, în timpul în care elicopterul american survola Bucureștiul, în aparat s-a aprins un senzor care semnala o defecțiune la cutia de viteze. Date fiind condițiile, piloții americani știau că au la dispoziție foarte puțin timp pentru a aduce elicopterul de urgență la sol. Anchetatorii au transmis că exista riscul ca transmisia aeronavei să se blocheze, iar acest lucru ar fi dus la un picaj.

Ce au descoperit anchetatorii

Autoritățile spun că piloții s-au comportat și au acționat exemplar. Au reușit să identifice foarte rapid un loc unde elicopterul să fie adus la sol, iar manevra a fost făcută în doar câteva secunde. Dacă lucrurile nu ar fi stat așa, ar fi fost o adevărată tragedie.

Recomandăm și: Incident aviatic în București. Un elicopter a aterizat în mijlocul Pieței Charles de Gaulle din Capitală FOTO

La aceste concluzii au ajuns anchetatorii de la Parchetul Militar, după ce au făcut expertiza asupra elicopterului american. Acesta a fost verificat la baza militară 90 de la Otopeni.

Amintim că, un elicopter american a aterizat în mijlocul Pieței Charles de Gaulle din Capitală,săptămâna trecută. Acesta a dărâmat doi stâlpi de iluminat de pe Bd. Aviatorilor, iar două mașini au fost avariate în urma stâlpilor căzuți.

Elicopterul american de tip Black Hawk participa la pregătirile pentru Ziua Aviației. Aceasta urma să aibă loc pe 20 iulie. La scurt timp după incidentul aviatic din București, șeful statului major al Forțelor Aeriene a anulat parada aeriană pentru Ziua Aviației.

Cookies