De când nu mai purtăm pe stradă masca de protecție, după decizia oficială a CCR

15 feb. 2022
1268 Afișari
De când nu mai purtăm pe stradă masca de protecție, după decizia oficială a CCR

Fostul judecător CCR Petre Lăzăroiu a comentat, marți, la Antena 3, decizia judecătorilor constituționali privind obligativitatea purtării măștii de protecție, informează știripesurse.ro.

Lăzăroiu a spus că „de la momentul publicării” deciziei CCR în Monitorul Oficial, masca de protecție nu va mai fi obligatorie „pentru că întregul articol este lovit de viciul de neconstituționalitate”. Fostul judecător a adăugat că nimeni nu mai poate fi obligat să poarte mască de protecție. „Nu se poate da altă interpretare”, a apreciat acesta.

El a interpretat ca reglementarea a fost o greșeală a guvernanților care au elaborat normele.

Petre Lăzăroiu a menționat însă că totuși „va fi prea târziu pentru că se prefigureaza ca nu o sa mai purtăm masca”.

La ședința de azi de la Curtea Constituțională, judecătorii au admis, cu unanimitate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate şi au constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Ordonanţă de urgenţă a Guvernului nr.192/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (masca de protecție) , precum şi pentru modificarea lit.a) a art.7 din Legea nr.81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă.

 

Cookies