De azi, oficial și fabulos, începe Art Safari în Centrul Vechi din București. Cântă “Toulouse Lautrec”, “capetele blănoase” care sparg tobele și scuipă în microfoane

16 sept. 2021
177 Afișari
De azi, oficial și fabulos, începe Art Safari în Centrul Vechi din București. Cântă “Toulouse Lautrec”, “capetele blănoase” care sparg tobele și scuipă în microfoane
De azi, oficial și fabulos, începe Art Safari în Centrul Vechi din București. Cântă “Toulouse Lautrec”, “capetele blănoase” care sparg tobele și scuipă în microfoane

Expoziții de artă, “Night Tours” care se întind până la 1 noaptea cu concerte live ale trupei Toulouse Lautrec, tururi ghidate, evenimente colaterale, Patapievici: în această toamna, în Centrul Vechi se anunță o revoluție culturală. Începe cel mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioda 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub-Hanul Gabroveni.

Organizatorii anunță că ediția din acest an a Art Safari va fi una amplă, fizic, dar și tematic și au pregătit două spații spectaculoase în Centrul vechi, dedicate evenimentului, și patru pavilioane expoziționale.

3, 2, 1… Art Safari începe!

De azi, oficial și fabulos, începe Art Safari aici: Pavilionul Muzeal:Samuel Mützner pe urmele lui Claude Monet”. Pavilionul invitat:Seducție și triumf în artă. Femei-artist în România”. Pavilionul Central: „Constantin Piliuță. Culoare de zenit”. Pavilionul Contemporan: „Superheroes/Antiheroes. Tendințe în arta contemporană românească”.

art, safari
Merica Rimniceanu, Baroneasa, foto artsafari.ro

O ofertă vizuală proaspătă și variată, la curent cu apetitul pentru diversitate”

Avem o ofertă vizuală proaspătă și variată, copleșitoare cantitativ, la curent cu apetitul pentru diversitate, care să suplinească puținătatea evenimentelor expoziționale – datorată și contextului pandemic, ce îngreunează organizarea expozițiilor de amplitudine”, au declarat organizatorii.

Ioana Ciocan, director Art Safari: ”În această toamnă, mai exact de astăzi, la Art Safari avem nu doar artă clasică și impresionistă, dar și mult street art, multe intervenții în spațiu realizate direct de artiști. S-au pictat sute de metri pătrați, s-au cioplit statui, s-au proiectat instalații artistice. Anul acesta, Art Safari a crescut la un al doilea sediu expozițional, necesar și pentru diluarea traficului de vizitatori. Începem vizitarea cu Palatul Dacia-România, viitorul sediu al Pinacotecii Bucureștiului, care va găzdui triada de expoziții – recuperarea unui mare artist de patrimoniu: Samuel Mützner – sau „Pe urmele lui Claude Monet”, curatoriată de monograful artistului, istoricul de artă Rodica Marian, apoi Pavilionul Central dedicat farmecului original al unui mare contemporan deja clasicizat, Constantin Piliuță – sau „Culoare de zenit”, curatoriată de dr. Călin Stegerean, directorul Muzeului Național de Artă al României, precum și nelipsitul Pavilion Contemporan, preferatul publicului tânăr, cu expoziția provocatoare „Supereroi/Antieroi”, curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu. Continuăm cu Arcub – Hanul Gabroveni unde vizităm expoziția dedicată femeilor-artist din România interbelică – „Seducție și triumf în artă”, realizată de dr. Elena Olariu, director al Pinacotecii București”.

trupa, toulouse lautrec
Toulouse Lautrec va cinta live in fiecare seara, foto facebook Toulouse Lautrec.

Night Tours” și concerte cu “Toulouse Lautrec”, cea mai pe val trupă de muzică alternativă din România

La Night Tours, noaptea prinde viață în București. Ioana Ciocan, director Art Safari: ”Experiența de vizitare cuprinde un tur ghidat în expoziții și muzică live – invitat special Toulouse Lautrec în fiecare seară ! La Night Tours, stăm de vorbă cu artă și descoperim secretele din spatele #ArtSafari2021 povestite de ghizii Art Safari, organizatori și curatori! Iar, pe cei care nu pot ajunge, îi așteptăm să participe la tururile virtuale alături de Marius Manole (17, 18 și 19 septembrie) și Horia-Roman Patapievici (pe 24 septembrie) ”.

Te spun că ai vise pe sân / Te spun că miroși a parfum/ Te spui că ai pistrui de sân”

Cine este Patapievici, știm. Dar, cine sunt băieții de la “ Toulouse Lautrec”? “Suntem aristocrații golani care fac artă, arhitectură și sound design”, cum singuri se definesc. Cântă în română, franceză și engleză, căntă despre băutură, eroi, revoluție culturală, dragoste, ură, fete, societate. Au sute zeci de mii de fani pe pagina de facebook, săli arhipline, iar “Te spun” a devenit hit: “Te spun că ai vise pe sân / Te spun că miroși a parfum”.

Artă, Patapievici, Touluse Lautrec, dar și programe pentru copii

La toate acestea se adaugă programul educațional Art Safari Kids de care se vor putea bucura și în acest an copiii și familiile lor. Aici, arta li se dezvăluie copiilor pe înțelesul lor, iar ei învață să își dezvoltă creativitatea participând la ateliere de artă și tururi ghidate. Ateliere de creație diverse, tururi ghidate special gândite pentru copii, dar mai ales artă adevărată” spun organizatorii.

art, safari, vas,cu, tufanele
«Vas cu tufănele» pictat de Samuel Mützner, vedeta expoziției de artă impresionistă.

Ambasada Olandei a dezvelit o copie florală gigant a picturii «Vas cu tufănele», de Mutzner

Din această toamnă, Art Safari va introduce tururile digitale – vizite cu ghid care se vor desfășura live și vizite virtuale, pe care doritorii le pot accesa oricând vor. Cu ocazia deschiderii Art Safari 2021, Ambasada Olandei a dezvelit, în premieră, o copie florală gigant a uneia dintre picturile expuse în Pavilionul Muzeal, mai exact un magic și uriaș «Vas cu tufănele» pictat de Samuel Mützner, vedeta expoziției de artă impresionistă. Instalația florală, compusă special în Olanda pentru a marca acest moment, are dimensiunile de 4 x 4 m. Pictura originală măsoară 33 x 42 cm și poate fi identificată într-una din sălile expoziției dedicate lui Mützner.  Pentru construirea instalației au fost folosite 1.750 de plante, toate de proveniență olandeză, care cântăresc, împreună cu rama metalică, aproximativ 700 kg. La realizarea tabloului gigant din plante ornamentale au lucrat peste 20 de persoane, timp de mai mult de 7 zile.

Art Safari are planuri mari de viitor

Directorul Art Safari, Ioana Ciocan, a anunțat în premieră că intenționează permanentizarea activității expoziționale a Art Safari, să treacă de la un muzeu temporar, cu sediu nomad, la o activitate curentă și un sediu adecvat, instituționalizat. În acest sens, Ioana Ciocan, director Art Safari, și dr. Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București, au anunțat cu entuziasm semnarea unui parteneriat pe 2 ani, de folosire împreună a spațiului expozițional al Palatului Dacia-România, destinat pe viitor amenajării istoricei Pinacoteci a Bucureștiului, precedat de o renovare și organizare corespunzătoare. 

Și totuși, Art Safari se vede și se simte cu mască

Accesul fiecărui vizitator în muzeul temporar se va face controlat, iar traseul de vizitare este unul tip circuit unidirecțional. Vizitatorilor le va fi verificată temperatura la intrare, precum la ediția 2020, această fiind o condiție obligatorie de acces. Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării corespunzătoare a măștii pe durata vizitei.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate pe https://tickets.artsafari.ro, dar și la intrarea în Palatul Dacia-România din strada Lipscani nr. 18-20.

Cookies