ÎN BUCUREȘTI

De azi, încă un Piedone în București. Piedone pe care îl știam deja se declară fericit: Acum, flacăra „Piedone” e nemuritoare

Este oficial! De astăzi vorbim despre doi Piedone în lumea politicii din România. Deputatul Vlad Popescu, fiul primarului de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, a preluat particula Piedone în numele său, devenind Vlad Popescu Piedone.

„Noul Piedone” este Vlad Popescu Piedone, membru al Camerei Deputaților din partea Partidului Social Democrat, fiu al Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. Acesta și-a adăugat numelui său particula de Piedone  în cinstea tatălui său, ca dovadă a admirației pe care o poartă acestuia, potrivit stiripesurse.ro

Cererea de schimbare a numelui a fost înaintată Primăriei Capitalei și a fost semnată de Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan.

Ce mesaj i-a transmis „noul” Piedone tatălui său

Procedura de schimbare a numelui deputatului Vlad Popescu Piedone a fost oficializată astăzi, procedură care a fost începută la începutul acestui an, când cu ocazia zilei tatălui său, Cristian Popescu Piedone, acesta a anunțat că îi face cadou preluarea particulei Piedone. Acest moment a fost marcat de către deputatul PSD și prin intermediul unei postări pe profilul personal de Facebook.

„Pentru că îmi ești tată, prieten și mentor, te anunț că începând de astăzi că am făcut toate demersurile legale necesare pentru a adăuga numelui meu și Piedone, așa cum ai făcut și tu cu mulți ani în urmă. Acesta este cel mai bun cadou și cea mai bună dovadă de a-ți arăta cât de mândru sunt și sper că la un moment dat și fiul meu să își adauge numele bunicului, al tatălui și să ducem acest nume mai departe cu mândrie.”, a declarat la acea dată deputatul, Vlad Popescu.

De ce și a adăugat Cristian Popescu particula Piedone în nume

Cristian Popescu, fostul primar al Sectorului 4, actual primar al Sectorului 5, și a adăugat particula de Piedone deoarece aceasta devenise o poreclă uzuală pentru cei apropiați, iar, la un moment dat, această poreclă a devenit sinonimă cu primarul de sector. Porecla se bazează pe asemănarea fizică dintre Cristian Popescu și detectivul Piedone, jucat în filme de actorul Bud Spencer. La acea vreme, cererea de adăugare a particulei Piedone a fost semnată de fostul primar general Adrian Videanu, în timp ce cererea de modificare a numelui a fiului său, Vlad, a fost semnată de actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan.

Primarul de sector a marcat schimbarea de nume a fiului său printr-o postare pe Facebook, declarând public cât de mândru este de acesta și de alegerea pe care a făcut-o.

„Sunt fericit că n-am să mor niciodată!
Cu bune, cu rele, și eu, și el suntem mândri de acest nume pe care la început l-am luat pentru a mă proteja, iar el îl moștenește astăzi cu onoare curaj și respect.”, a scris Cristian Popescu Piedone pe pagina sa de Facebook.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button