De azi, avem Târg de cadouri de Crăciun la Muzeul Satului din București. Va fi deschis până la Sfântul Nicolae

30 nov. 2022
465 Afișari
De azi, avem Târg de cadouri de Crăciun la Muzeul Satului din București. Va fi deschis până la Sfântul Nicolae
De azi, avem Târg de cadouri de Crăciun la Muzeul Satului din București. Va fi deschis  până la Sfântul Nicolae

Un târg de cadouri de Crăciun, cu obiecte şi bucate tradiţionale româneşti, ateliere şi vernisajul unei expoziţii, este deschis de astăzi la Muzeul Satului.

Ce găsim la Târgul de cadouri de la Muzeul Satului

La târgul de la Muzeul Satului putem găsi  de la păpuşi la icoane, de la instrumente muzicale la vase din lut, de la colaci şi pâine cu maia la miere, cozonaci, murături, dulceţuri şi zacuscă, sucuri naturale şi siropuri de leac, cadourii de la meşterii veniţi din toată ţara.

Azi, de Sfântul Andrei, are  loc vernisajul expoziţiei ”Masca în Teatru”, anunță reprezentanții Muzeului. Acesta este un proiect al Asociaţiei Teatrul Vienez de Copii, în parteneriat cu Asociaţia Femeilor Universitare din România şi Universitatea Naţională de Arte Bucureşti.

De asemenea, mâine,  pe 1 decembrie, Asociaţia Tradiţia Militară va susţine pe aleile muzeului o demonstraţie militară în uniforme de epocă.

Pe 4 decembrie, copiii sunt aşteptaţi la un atelier de sezon în care vor învăţa să confecţioneze ”cizmuliţa lui Moş Nicolae”, iar apoi vor fi invitaţi în jurul bradului unde vor putea asculta colinde cântate de Corul Symbol al Patriarhiei Române.

Pentru copiii mai este pregătit, pentru 6 decembrie, teatrul de umbre, unde le va fi prezentată Legenda lui Moş Nicolae. Asta în vreme ce părinţii şi bunicii vor putea participa, tot de Sfântul Nicolae,  la Târgul caritabil organizat de Societatea Studenţilor în Farmacie Bucureşti (SSFB), al cărui scop este de a ajuta organizaţia Hope and Homes for Children.

Muzeul Satului – programul special  de sărbători + acces gratuit de 1 Decembrie

Muzeului Satului anunță că, azi, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, apoi în restul minivacanței de 1 decembrie – adică pe  1, 2, 3 și 4 decembrie 2022, Muzeul Satului va fi deschis între 9.00 și 17.00.

În ziua de 1 decembrie 2022, cu prilejul Zilei Naționale a României, intrarea în Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” va fi gratuită pentru publicul larg.

Accesul în Muzeu se va face numai pe la porțile din Șoseaua Kiseleff numerele 28 și 30. Porțile Miorița (Debarcader Herăstrău) și Transilvania (Aleea Michael Jackson-Arcul de Triumf) vor fi închise ca urmare a măăsurilor de securitate luate pentru parada de 1 Decembrie.

 

Cookies