De astăzi se ridică mașinile abandonate în sectorul 6, anunță Ciprian Ciucu

12 mai 2021
120 Afișari
De astăzi se ridică mașinile abandonate în sectorul 6, anunță Ciprian Ciucu

Primarul de sector, Ciprian Ciucu, a anunțat pe profilul său de Facebook faptul că de miercuri se ridică mașinile abandonate în sectorul 6. Potrivit edilului, sunt peste 10.000 de mașini părăsite în evidența autorităților, care vor fi ridicate la 6 luni după notificare. Mai mult, a început demolarea construcțiilor ilegale de pe spațiile verzi din sector, acest demers fiind început de astăzi prin dărâmarea unei terase ridicate ilegal.

Potrivit primarului, realizarea serviciului pentru ridicarea mașinilor abandonate a fost un proces de durată, doar că de astăzi acesta a devenit în sfârșit operațional. Ciprian Ciucu a adăugat și faptul că proprietarii vehiculelor părăsite vor avea la dispoziție 6 luni pentru a se ocupa de soarta mașinilor.

După ridicare, proprietarii au la dispoziție 6 luni pentru a-și revendica mașinile

Ciprian Ciucu a precizat și faptul că de constatări se va ocupa Poliția Locală în timp ce de ridicările propriu-zise sunt responsabili cei de la Administrația Domeniului Public Sectorul 6.

„Serviciul de ridicări de mașini abandonate este operațional! Azi a fost ridicată prima mașină ababdonată pe spațiul public.
Avem treabă multă! Vorbim de peste 10.000 de mașini a abandonate în Sectorul 6.
Încep să apară rezultatele. A durat mult înființarea serviciului pentru ridicarea mașinilor abandonate, dar dacă nu mă ocupam din prima lună și de atunci permanent de el nu l-am fi avut nici azi.
În primul rând a trebui să facem regulamentul, apoi a trebuit să inventariem mii de mașini pentru care termenul de notificare este de 6 luni și doar după acest termen pot fi ridicate. Au trecut cele 6 luni, le-a venit sorocul. Apoi a trebuit, și asta a fost cel mai greu, să obținem un teren. Până vom avea leasing operațional pentru autoutilitare le închiriem la cel mai bun preț pe care l-am gasit pe piață.
Politia Locală face constatările, ADP le ridică.
Proprietarii care vor să le revendice au 6 luni la dispoziție, apoi merg la Remat. Vor avea de achitat o taxă, care să acopere costul ridicării și al depozitării. Sunt depozitate (foto) la bd. Preciziei nr. 24”, a explicat primarul Sectorului 6.

Se demolează construcțiile ridicate ilegal în sector. Cine suportă costurile

Ciucu a anunțat că de astăzi a fost demarată și demolarea construcțiilor ridicate abuziv pe spații verzi. Mai mult, primarul sectorului 6 a anunțat și dărâmarea garajelor din preajma blocurilor. Potrivit acestuia, demolarea construcțiilor ilegale va fi suportată de cei care le-au construit.

„O terasă fără autorizaţie de construire, care ocupa ilegal spatiul verde de langă Piața Drumul Taberei este dezafectată chiar acum, in urma ordinului de demolare pe care l-am dat.
Ne luăm înapoi spaţiul verde. Acesta este inceputul, demarăm o amplă campanie de verificare a acestor construcții de pe teritoriul Sectorului 6.
Vom demola si garajele, mai ales ca nu sunt garaje ci magazii. Unde constructiile sunt construite ilegal, costurile vor fi imputate acelora care le-au construit”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Cookies