De astăzi, liber la taxiuri pe Aeroportul Otopeni

de:
15 nov. 2010
0 Afișari
De astăzi, liber la taxiuri pe Aeroportul Otopeni

Potrivit Ministerului Transporturilor, accesul autoturismelor taxi în locurile de aşteptare, precum şi în zona de preluare a clienţilor  pe aeroport se poate efectua numai după obţinerea de către transportatorii autorizaţi a permiselor de identificare şi acces, precum şi a permiselor de acces auto. Eliberarea permiselor de acces este gratuită, iar accesul autovehiculelor în zona de aşteptare, respectiv de preluare a pasagerilor se efectuează după achitarea tarifului de acces taxi, în cuantum de 6 lei. Aceste măsuri au fost luate pentru a pune în aplicare noile modificări aduse Legii nr.38/2003, cu privire la desfăşurarea transportului de persoane în regim de taxi.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, taximetriştii sunt obligaţi să practice tarifele care le-au fost impuse până acum, în funcţie de autorizaţie, pentru fiecare companie. Cei care funcţionau doar în Capitală vor rămâne majoritatea cu 1,39 de lei pe kilometru, cu excepţia celor are operau deja pe aeroport, la preţul de 3,5 lei pe kilometru.

Timp de aproximativ 5 ani, monopolul asupra taximetrelor care operau pe Henri Coandă a fost deţinut de societatea Fly Taxi ai cărei patroni au cerut insolvenţa societăţii la jumătatea anului trecut.

Cookies