De astăzi a început vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Care sunt centrele ce administrează ser pediatric Pfizer din București si Ilfov

26 ian. 2022
119 Afișari
De astăzi a început vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Care sunt centrele ce administrează ser pediatric Pfizer din București si Ilfov
De astăzi a început vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Care sunt centrele ce administrează ser pediatric Pfizer din București si Ilfov

De astăzi începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani împotriva Covid-19. Cei mici vor fi imunizați cu ser Pfizer, însă doza pentru aceștia va fi de doar 10 micrograme/doză. Ca și în cazul adulților, copii vor face câte două doze, la interval de 21 de zile una de cealaltă.

A început vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

De astăzi, 26 ianuarie 2022, părinții care doresc acest lucru își pot imuniza copiii pentru ai proteja de virusul pandemic. La nivel național sunt înregistrate un număr total de 220 de centre de vaccinare destinate celor mici. Harta cu toate centrele ce sunt disponibile în țară poate fi consultată pe platforma de programare.

Imunizarea acestora poate fi făcută fie în centrele ce vaccinare speciale sau la medicii de familie ce administrează ser pediatric Pfizer. Pentru imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani vaccinarea se poate face pe bază de programare sau prin simpla prezentare la cabinetele centrelor de vaccinare dedicate acestora. În cazul în care se dorește programarea copilului se face prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentaților lor legali, în platforma de programare.

Centrele disponibile în București și Ilfov

La acest moment, după cum arată platforma de programare, în Capitală sunt disponibile șase centre ce imunizare a copiilor. Există câte un centru în fiecare sector al Bucureștiului. În ceea ce privește județul Ilfov aici avem doar trei centre de vaccinare a copiilor. Unul se află în Otopeni, unul în Cornetu și unul în Vidra.

Lista centrelor de vaccinare din București:

  • Sectorul 1: Centrul se află pe Bulevardul Mărăști 65-67. Numărul de locuri disponibile este 2943.
  • Sectorul 2: Centrul se află pe Aleea Circului, numărul 15. Numărul de locuri disponibile este 7138.
  • Sectorul 3: Centrul se află pe Calea Vitan 55-59, la etajul 2 al Centrul Comercial Bucureşti Mall. Numărul de locuri disponibile este 1446.
  • Sectorul 4: Centrul se află pe Bulevardul Tineretului, numărul 8-10. Numărul de locuri disponibile este 8905.
  • Sectorul 5: Centrul se află pe strada Progresului, numărul 151-171, la etajul 1 al Liberty Mall. Numărul de locuri disponibile este 5000.
  • Sectorul 6: Centrul se află pe Lunca Cernei, numărul 6A. Numărul de locuri disponibile este 5071.

Lista centrelor de vaccinare din Ilfov:

  • Otopeni: Centrul se află pe strada Garofițelor, numărul 8 Sala de Sport a Primăriei Otopeni. Numărul de locuri disponibile este 1823.
  • Cornetu: Centrul se află pe Șoseaua Alexandriei, numărul 138, în incinta Centrului cultural Cornetu. Numărul de locuri disponibile este 1896.
  • Vidra: Centrul se află pe strada Principală, numărul 106, în incinta After School Vidra. Numărul de locuri disponibile este 1875.

 

Cookies