De-asta e haos în traficul din Nordul Bucureștiului. Ceremonii pentru militarii întorși acasă din misiunea în Afganistan LIVE VIDEO

21 iul. 2021
278 Afișari
De-asta e haos în traficul din Nordul Bucureștiului. Ceremonii pentru militarii întorși acasă din misiunea în Afganistan LIVE VIDEO
De-asta e haos în traficul din Nordul Bucureștiului. Ceremonii pentru militarii întorși acasă din misiunea în Afganistan LIVE VIDEO sursa foto: captura video

Bucureștenii care au avut nevoie să participe la traficul din Capitală în nordul orașului au descoperit cu stupoare că au parte de haos, aglomerație și mulți nervi. Măcar acum știm de ce, astăzi au loc ceremonii pentru militarii întorși acasă din misiunea în Afganistan la Arcul de Triumf.

Miercuri au loc în București noi ceremonii militare, după cele de marți de la Aviatorilor. Astfel, azi este o aglomerație de nedescris în traficul din zona de nord a orașului, după ce în aceste momente se desfășoară o ceremonie militară. Pe sub Arcul de Triumf defilează mai multe detașamente pedestre carte reprezintă structurile militare ale Armatei României ce au îndeplinit misiuni în Afganistan și s-au întors acasă, după o acțiune cre a început în 2002 și s-a desfășurat până în luna iulie a acestui an. Traficul este pur și simplu blocat pe întreg bulevardul Kiseleff până la ora 16.00 când se vor termina toate activitățile.

Dacă doriți să urmăriți desfășurarea de forțe, un clip video vă așteaptă la finalul articolului.

Paradă militară la Arcul de Triumf

Defilarea a fost deschisă de un detașament format din militari răniți în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni de luptă și menținere a păcii în Afganistan. La activități participă și un detașament al Jandarmeriei Române. Acesta a participat de asemenea la misiuni în acest teatru de operații.

Dacă ai simțit aglomerația de azi sigur te-ar interesa și Haos în trafic în Nordul Capitalei. Pasajul Kisseleff este restricționat dis-de-dimineață într-o aglomerație de nedescris UPDATE 

În același timp, au fost decorate drapele de luptă ale unor comandamente, mari unități și unități ale Armatei României care au condus sau au executat misiuni în teatrul de operații din Afganistan.

Restricțiile de trafic se ridică la ora 16.00

Un moment important este acela în care se va păstra un moment de reculegere și se va depune o coroană de flori în memoria militarilor căzuți la datorie în teatrele de operații externe, iar formații de aeronave vor survola monumentul, cu toate că ieri nu a fost permisă parada aviatică după incidentul cu elicopterul aterizat forțat de săptămâna trecută.

Nume importante din conducerea țării, precum președintele Klaus Iohannis, șeful Guvernului Florin Cîțu, adjunctul NATO Mircea Geoană, ministrul Apărării, ministrul de Interne și alte oficialități din forțele române.

Iohannis, discurs lung cât o zi de vară în cadrul evenimentului

Președintele Klaus Iohannis a avut un lung discurs în cadrul ceremoniei militare prilejuite de încheierea misiunii NATO în Afganistan.

Iohannis a ținut să precizeze că Misiunea Forțelor Armate ale României în Afganistan va rămâne în cărțile de istorie drept cea mai lungă, complexă şi importantă operaţie militară în afara teritoriului naţional de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Marcăm astăzi o zi cu totul specială, încărcată de emoție și, mai ales, de recunoștință. Ori de câte ori vorbim despre eroii României, despre cei mereu gata de sacrificiul suprem pentru patria noastră, avem poate tendința să ne gândim mai degrabă la trecut. Însă eroismul și iubirea de țară sunt și astăzi printre valorile fundamentale, constitutive ale națiunii noastre și de ce dovezi mai temeinice avem nevoie decât de sacrificiile uriașe ale celor care au luat parte la una dintre cele mai dificile operații ale Armatei noastre?, a spus Iohannis.

Șeful statului a mai precizat că pe „parcursul a 19 ani, peste 32.000 de militari au participat la acțiunile desfășurate în Afganistan, mii de femei și bărbați care au lăsat în țară părinți, cărora nu au mai putut să le fie aproape când le-a fost greu, au lăsat în țară copii, pe care nu i-au mai putut vedea crescând, au lăsat oameni dragi, de care s-au despărțit o vreme pentru a lua parte la o misiune care le-a pus viața în pericol”.

România, partener de încredere al SUA

Nu în ultimul rând ni s-a adus aminte că România a arătat că este un partener de încredere al Statelor Unite ale Americii, greu încercate de atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

„Copii cu un părinte plecat în misiuni, rude care primeau cu inima strânsă fiecare știre despre evoluțiile din zonele de conflict sau care își trăiau în ţară bucuriile și dramele, fără ca militarii noştri să poată lua parte la ele, cu toții au fost parte a efortului din Afganistan. Nu este uşor să stai cu urechea la radio, cu ochii la televizor, să tresari la fiecare semnal al telefonului sau de fiecare dată când o maşină militară opreşte în apropierea casei tale. Tuturor acestor familii, părinţilor, soţiilor şi soţilor, fiicelor şi fiilor doresc să le mulţumesc pentru înţelegere şi pentru sprijin!”, a mai transmis președintele Iohannis.

27 de militari români au murit în Afganistan

De asmenea, la eveniment au fost rostite și numele și onorurile post-mortem pentru cei 27 de militari români care au murit în Afganistan.

România a participat cu trupe în Afganistan încă din anul 2002, atât la Operaţia Enduring Freedom cât şi la ISAF, în spiritul solidarităţii faţă de partenerul strategic american şi pentru consolidarea poziţiei naţionale ca partener aliat.

Din 2002 şi până în prezent, peste 32.000 de militari ai Armatei României au participat la misiunea din Afganistan, în rotaţii de câte şase luni, atât în cadrul unor elemente de comandă şi control de nivel brigadă, cât şi în cadrul unor structuri de forţe de nivel batalion, companie, pluton, echipe operaţionale de consiliere şi legătură (OMLT), detaşamente din cadrul Forţelor pentru Operaţii Speciale, echipe de instructori ANA Training, subunităţi CIMIC. La misiuni au luat parte şi elemente de sprijin logistic din cadrul Comandamentului Logistic Întrunit, structuri din cadrul Comandamentului Comunicaţiilor şi informaticii, structuri din cadrul Forţelor Navale Române, personal de stat major încadrat în comandamente NATO şi multinaţionale. Forţele Aeriene Române au asigurat în două misiuni diferite comanda Aeroportului Internaţional din Kabul (KAIA), transmite MApN într-un comunicat remis miercuri.

În cei 19 ani de participare cu structuri militare în acest teatru de operaţii, 27 de militari români şi-au pierdut viaţa în acţiuni de luptă, iar peste 200 au fost răniţi.

î

Cookies