De 3 ori mai mulți tineri bolnavi de coronavirus, în ultimele cinci luni, avertizează OMS

de:
05 aug. 2020
4 Afișari
De 3 ori mai mulți tineri bolnavi de coronavirus, în ultimele cinci luni, avertizează OMS

O analiză efectuată de OMS la nivelul celo 6 milioane de cazuri de infecții cu noul coronavirus produse în perioada 24 februarie – 12 iulie a constatat că ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani a urcat de la 4,5% șa 15%, scrie News.ro.

În afară de Statele Unite, care se află pe primul loc, cu un total de 4,8 milioane de cazuri, state europene ca Spania, Germania și Franța, și state asiatice precum Japonia, au anunțat că mulți dintre cei infectați sunt tineri. „Persoanele mai tinere tind să fie mai puțin vigilente să poarte mască și să respecte distanțarea socială”, a declarat Neysa Ernst, director în cadrul diviziei pentru siguranță biologică la Johns Hopkins Hospital, în Baltimore, Maryland. „Călătoriile măresc probabilitatea de contractare și răspândire a Covid-19”, a spus aceasta, adăugând că tinerii circulă mai mult pentru a merge la serviciu, la plajă sau la pub, sau pentru a cumpăra alimente.

Creșterea numărului de cazuri noi de coronavirus, așa-numitul al doilea val de infecții, a determinat unele țări să impună noi restricții asupra călătoriilor, în timp ce companiile farmaceutice încearcă să găsească un vaccin pentru virusul care a provocat peste 680.000 de decese la nivel mondial și a dus la declanarea unei crize economice.

Între copiii cu vârste de 5-14 ani, ponderea infectărilor a fost de 4,6%, în creștere de la 0,8%, în perioada 24 februarie – 12 iulie, când testările au crescut, iar experții în domeniul sănătății sunt îngrijorați că redeschiderea școlilor ar purtea duce la o creștere a numărului de cazuri. Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecțioase din Statele Unite, a cerut tinerilor, luna trecută, să mențină distanțarea socială, să poarte măști și să evite locurile aglomerate, avertizând că și persoanele asimptomatice pot răspândi virusul. Și experții în domeniul sănătății din alte țări au cerut măsuri similare, ei spunând că tinerii infectați au simptome puține. Sursa: profit.ro. 

Cookies