David Popovici, votat cel mai bun înotător european. Cristian Popovici este pe primul loc la sărituri de la mare înălțime (Nu, nu sunt rude)

17 feb. 2023
187 afișări
David Popovici, votat cel mai bun înotător european. Cristian Popovici este pe primul loc la sărituri de la mare înălțime (Nu, nu sunt rude)
David Popovici, votat cel mai bun înotător european. Cristian Popovici este pe primul loc la sărituri de la mare înălțime (Nu, nu sunt rude). Sursa foto: Facebook - David Popovici

David Popovici, „puștiul-minune” de la București, a fost votat cel mai bun înotător la nivel european al anului 2022, în cadrul premiilor Ligii Europene de Natație (LEN), au anunțat reprezentanții forului continental, joi seară, pe site-ul lor oficial.

David Popovici este cel mai bun înotător european LEN

Sportivul român, în vârstă de 18 ani, s-a impus în clasamentul publicat de LEN cu 56,16%, întrecându-i pe maghiarul Kristof Milak (22,71%), italianul Thomas Ceccon (13,79%), francezul Leon Marchand (4,77%) şi un alt italian, Nicolo Martinenghi (2,56%).

Bucureșteanul David Popovici a fost premiat anul trecut cu numeroase medalii de aur și argint. Acestuia i s-au oferit și mai multe titluri la categoria pentru juniori:

  • două medalii de aur la Mondiale (100 m liber, 200 m liber)
  • două medalii de aur la Europene (100 m liber, 200 m liber), stabilind un nou record la proba de 100 m liber
  • o medalie de argint la Mondialele în bazin scurt (100 m liber)
  • trei titluri mondiale de juniori
  • patru titluri europene de juniori.

Constantin Popovici este primul în clasament la sărituri de la mare înălțime

La proba de sărituri de la mare înălțime, România l-a avut ca laureat pe Constantin Popovici. Acesta este campion european en titre și al cincilea pe podiumul clasamentului World Series, ocupând primul loc, cu 64,77% din voturi.

Al doilea în clasament este tot un român, Cătălin Preda, vicecampionul european și al treilea în ierarhia World Series, cu un procent de 24,18%. Italianul Alessandro De Rose a ocupat locul al treilea, medaliat cu bronz la Europene, cu un procent de 11,05%.

Aceste distincții sunt primele pe care le obține România în cadrul Premiilor LEN, ce au fost instituite în anul 2008.

Voturile publicului a reprezentat un procent de 30%, iar restul de 70% a revenit membrilor LEN și ai Comisiei tehnice a LEN.

Cookies