David Popovici, campion mondial la proba de 100 m liber. Medalia de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta | UPDATE

22 iun. 2022
1422 Afișari
David Popovici, campion mondial la proba de 100 m liber. Medalia de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta | UPDATE
David Popovici, în finala probei de 100 m liber. Înoată pentru aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Sursa foto: Facebook/ David Popovici

UPDATE: David Popovici este campion mondial la proba de 100 metri liber. Miercuri a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Tânărul sportiv s-a calificat marți în finala probei de 100 m liber, stabilind astfel un nou record mondial la juniori.

David Popovici este campion mondial

UPDATE, 19:27: David Popovici a obținut medalia de aur și este campion mondial la proba de 100 m liber. Sportivul a încheiat proba cu timpul de 47,58.

„Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc că v-ați uitat la această cursă”, a declarat David Popovici imediat după ce a încheiat proba de miercuri.

La vârsta de 17 ani, David este primul dublu campion mondial la natație.

David Popovici, în finala probei de 100 m liber

David Popovici s-a calificat, marți – 21 iunie, în finala de 100 metri liber la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta.

Sportivul în vârstă de 17 ani a doborât un nou record mondial la juniori: a încheiat proba cu timpul de 47 sec 13/100. La jumătatea cursei, Popovici nu se afla în top 3 cei mai rapizi înotători.

Francezul Maxime Grousset a obținut al doilea loc în semifinale cu timpul de 47 sec 54/100, iar canadianul Joshua Liendo Edwards a obținut locul al treilea cu timpul de 47 sec 55/100.

Luni seară, David Popovici a obținut aurul la Campionatul de la Budesta în proba 200 de metri liber cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. Și de această dată, sportivul a stabilit un nou record și a devenit cel mai tânăr campion mondial la 200 metri liber din istoria natației.

Sportivul înoată pentru aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta

Finala are loc miercuri, ora 19:22 (ora României) și poate fi urmărită AICI sau pe TVR 1 și TVR Info.

„Am avut mare grijă cu medalia, am primit și o cutie, nu-mi venea să o pun în buzunar sau la gât.

Nu-mi place să mă plimb cu medaliile de gât, nu mi-a plăcut niciodată, iar acum e în siguranță, gata să fie expusă pe undeva, prin cameră, chiar dacă încă nu am nimic expus. Reprezintă dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial și la înot”, a explicat David cum a decurs refacerea după aurul de luni”, a declarat David Popovici după ce a câștigat, luni, medalia de aur în proba de 200 de metri liber, potrivit gsp.ro.

Cookies