David Popovici este elev al Sectorului 2. Primarul vrea să instituie o bursă de merit

21 iun. 2022
369 Afișari
David Popovici este elev al Sectorului 2. Primarul vrea să instituie o bursă de merit

Primarul Sectorului 2 vrea să instituie o bursă excepțională în Sectorul 2 pentru elevii campioni mondiali la discipline olimpice, în valoare totală de 50.000 de lei.

Radu Mihaiu a spus că după performanța lui David Popovici, elev în Sectorul 2 al Bucureștiului, a constatat că deși Sectorul 2 acordă burse pentru elevi olimpici județeni și naționali, în grila aprobată de consiliul local nu există și burse pentru campioni mondiali.

„De astăzi, România are un campion mondial la înot la seniori, o performanță absolut fabuloasă.
Pe lângă faptul că este un mare campion, David Popovici este și elev al Sectorului 2. Și am constatat că, deși Sectorul 2 acordă burse pentru elevi olimpici județeni și naționali, în grila aprobată de consiliul local nu există și burse pentru campioni mondiali.
Voi propune Consiliului Local al Sectorului 2 instituirea unei burse excepționale pentru campioni mondiali la discipline olimpice, în valoare totală de 50.000 de lei.
Performanța adevărată merită răsplătită.
Când se va întoarce de la Budapesta, voi sta de vorbă pe îndelete cu David pentru a înțelege cum putem crește numărul copiilor care merg la înot.
Încă o dată, felicitări unui mare campion!”, a scris Mihaiu.

David Popovici a câștigat medalia de aur la 200 de metri liber la campionatele mondiale din Budapesta și a stabilit un nou record mondial la juniori (s-a întrecut pe el însuși, fiindcă precedentul era setat tot de el, cu o zi înainte). Mai mult, cu timpul de 1:43:21 David e acum al patrulea cel mai rapid om din istorie la proba de 200 de metri liber.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies