David Popovici a mai câștigat o medalie de aur. Acasă, lângă București! Este campion european de juniori la 200 m liber

06 iul. 2022
230 Afișari
David Popovici a mai câștigat o medalie de aur. Acasă, lângă București! Este campion european de juniori la 200 m liber
David Popovici a mai câștigat o medalie de aur. Acasă, lângă București! Este campion european de juniori la 200 m liber. Sursa imagine: Inquam Photos / George Calin

David Popovici a mai câștigat, miercuri, o medalie de aur, în cadrul Campionatului European de Natație pentru Juniori de la Otopeni. Înotătorul este campion european de juniori la proba de 200 m liber.

UPDATE, ora 19:21: România a obținut medalia de argint în finala probei mixte de 4×100 de metri liber. La această probă au participat David Popovici, Patrick Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu.

Încă o medalie de aur pentru David Popovici

„V-am văzut, v-am auzit, v-am simțit, VĂ MULȚUMESC! 200 m liber”, scrie David Popovici pe pagina de Facebook.

David Popovici a parcurs cele patru lungimi de bazin în 1 min 45 sec 45/100 și a câștigat aurul în proba de 200 m liber, în cadrul Campionatului European de Natație pentru Juniori, organizat lângă București, la Otopeni.

Sportivul a condus pe toată durata probei, a fost primul care a întors după fiecare lungime de bazin și a câștigat proba detașat, cu o lungime de corp înaintea celorlalți înotători, cu aproape 2 secunde avans.

Românul concurează și miercuri seara, puțin după ora 19:00, în cadrul ștafetei combinate de 4×100 de metri liber.  Miercuri dimineață, David Popovici, Ștefan Cozma, Anastasia Bako și Irina Preda s-au calificat în finală, cu timpul de 3:36,14, al șaselea timp al calificărilor.

Medalie de aur la ștafetă

Este a doua medalie de aur obținută de David Popovici la Campionatul European de Natație pentru Juniori de la Otopeni, după ce în prima zi a competiției a condus victoria la ștafeta de 4×100 metri liber.

Medalia de aur la Campionatul European pentru juniori de la Otopeni, în proba de ştafetă 4×100 m liber, a fost cucerită de echipa masculină a României, formată din David Popovici, Ștefan Cozma, Anastasia Bako și Irina-Ana Preda.

David Popovici a înotat în primul tur şi a obținut cel mai bun timp al probei: 47 de secunde şi 54 de sutimi.

Cu timpul de 3 minute, 18 secunde şi 93 de sutimi, România s-a clasat pe primul loc, urmată de Marea Britanie (3 minute, 19 secunde și o sutime), iar Italia s-a clasat pe locul al treilea (3 minute, 19 secunde, 42 de sutimi).

Cookies