David Popovici a fost premiat de Ministerul Educației pentru performanța de la JO 2020. „Aş vrea să inspir cât mai mulţi părinţi să îşi ducă copiii să facă un sport”

04 aug. 2021
214 Afișari
David Popovici a fost premiat de Ministerul Educației pentru performanța de la JO 2020. „Aş vrea să inspir cât mai mulţi părinţi să îşi ducă copiii să facă un sport”
David Popovici a fost premiat de Ministerul Educației pentru performanța de la JO 2020. „Aş vrea să inspir cât mai mulţi părinţi să îşi ducă copiii să facă un sport”. Sursa foto: Facebook

David Popovici, tânărul-minune care a uimit lumea natației prin maturitatea și abilitățile de care a dat dovadă la frageda vârstă de 16 ani, a fost premiat de Ministerul Educației. Acesta a primit din partea instituției o plachetă marcată cu cuvintele "determinare", "ambiţie", "voinţă", "iniţiativă", "dăruire", ale căror inițiale formează prenumele sportivului, dar și un premiu de 10.000 de lei, un premiu „simbolic”, după cum a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

David Popovici, sportivul de doar 16 ani care a impresionat înotătorii din întreaga lume cu abilitățile și potențialul să, a fost premiat la întoarcerea în țară de la Jocurile Olimpice de la Tokyo de Ministerul Educației.

Cu acest prilej, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a precizat că Popovici este un exemplu pentru importanța educației și a sportului în școli. Mai mult, acesta a ținut să își exprime aprecierea față de performanțele și determinarea de care a dat dovadă tânărul sportiv, potrivit DigiSport.

„Este un moment important pentru Ministerul Educaţiei, este un moment emoţionat. David a obţinut un succes care ne face mândri pe toţi. Ne face mândri pe cei care trebuie să susţinem şcoala românească şi sportul şcolar. David este un exemplu excepţional şi credibil, mult mai credibil decât poate fi orice ministru pentru susţinerea sportului şcolar.

Este un exemplu de performanţă. Este un exemplu de determinare de la David, de ambiţie de la David, de voinţă, de iniţiativă, dăruire”, a declarat ministrul Educației.

„Premiul oferit de către Ministerul Educației este strict simbolic”, a subliniat Cîmpeanu

David Popovici a primit din partea ministerului Educației o plachetă marcată cu cuvintele „determinare”, „ambiţie”, „voinţă”, „iniţiativă”, „dăruire”, dar și suma de 10.000 de lei. Cîmpeanu a ținut să precizeze că acest premiu este „strict simbolic”, și că trebuie modificată grila de competiții recunoscute de minister în vederea premierii.

„Trec peste faptul că Jocurile Olimpice nu sunt, spre exemplu, în calendarul competiţiilor recunoscute pentru moment de Ministerul Educaţiei. Aceste hibe legislative vor trebui să fie compensate. Este un bun prilej pentru a anunţa iniţiativa Ministerului Educaţiei de compensare a acestor goluri în vederea susţinerii performanţei, recunoaşterii importanţei sportului românesc.

Premiul oferit de către Ministerul Educaţiei în valoare de 10.000 lei este strict simbolic. Sunt convins că Ministerul Tineretului şi Sportului va gândi o modalitate de recunoaştere şi din această perspectivă corectă pentru încurajarea celor care doresc să urmeze sportul şi mai ales sportul de performanţă”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

„Cel mai important lucru cred că este pasiunea pentru sport şi pentru ceea ce faci”, a declarat David Popovici

Înotătorul român a ținut să îi încurajeze pe părinți să își ducă copiii la sport. David Popovici a precizat că, deși a „rămas același băiat”, și-ar dori să devină o inspirație pentru cei mici și pentru autorități, în vederea susținerii tinerilor sportivi români.

„Acum, după toate performanţele mele, pe care nu aveam cum să le obţin fără ajutorul lor şi al multor alţi oameni, aş vrea să profit de imaginea şi de valul pe care l-am creat şi să inspir cât mai mulţi copii să se apuce de sport.

Aş vrea să inspir cât mai mulţi părinţi să îşi ducă copiii să facă un sport, dar se mai întâmpină probleme câteodată şi cred că (odată) cu această schimbare de ordin sau iniţiativă vom reuşi să ajutăm mai mulţi copii să continue în sport şi să îi putem recompensa într-un fel sau altul pentru că merită. Am rămas la fel, eu sunt acelaşi băiat. Cel mai important lucru cred că este pasiunea pentru sport şi pentru ceea ce faci”, a spus David Popovici.

Cookies