DAVID BOWIE A MURIT. Lucruri mai puţin cunoscute despre DAVID BOWIE

de:
11 ian. 2016
1 Afișari
DAVID BOWIE A MURIT. Lucruri mai puţin cunoscute despre DAVID BOWIE

DAVID BOWIE a fost în atenţia publicului pentru aproape 50 de ani. Cu toate acestea, multe detalii despre viaţa lui rămân necunoscute fanilor, potrivit unui top realizat de BBC, citat de romanialibera.ro.

1. DAVID BOWIE s-a născut în aceeaşi zi cu Elvis Presley. Numele lui real este David Robert Jones.

2. Când avea şase ani, familia lui s-a mutat în Bromley, iar el a frecventat Liceul Tehnic din localitate.

3. Chitaristul rock Peter Frampton şi DAVID BOWIE au fost prieteni la şcoală. Cei doi au cântat de multe ori împreună.

4. După ce George Underwood şi DAVID BOWIE s-au bătut în şcoală pentru o fată, una dintre pupilele cântăreţului a rămas dilatată permanent din cauza unui pumn în ochi. Cei doi au rămas totuși prieteni buni, astfel că Underwood a realizat designul unora dintre albumele cântăreţului.

5. La vârsta de 12 ani, Bowie a început să cânte la saxofon.

6. Prima melodie lansată a fost „Liza Jane/Louie Louie Go Home”, în iunie 1964, sub numele de Davie Jones with The King-Bees.

7. Mai târziu, cântărețul şi-a schimbat numele, pentru a nu fi confundat cu Davy Jones, cântăreț și actor, membru al grupului britanic Monkees.

8. La 17 ani, a fost intervievat pentru BBC din calitate de fondator al Societăţii pentru prevenirea faptelor de cruzime la adresa oamenilor cu părul lung. „Nu e prea drăguţ când lumea te strigă «dragă!»”, a declarat artistul.

9. În 1967, a scris cântece pentru actorul Paul Nicholas, care a înregistrat meodiile sub numele de Oscar.

10. A lansat albumul de debut, numit „DAVID BOWIE„, în 1967 , după ce a cântat în mai multe baruri.

11. Tot în 1967 a lansat single-ul „The Laughing Gnome”, despre care fanii spun că este cel mai prost cântec al lui.

12. Când DAVID BOWIE le-a cerut acelorași fani să voteze, prin telefon, ce melodii să cânte în turneul său mondial din 1990, „The Laughing Gnome” a fost melodia cea mai votată. Dar nu a cântat-o.

13. Primul hit al cântăreţului a fost „Space Oddity”, lansat în Marea Britanie în 1969 și folosit de BBC ca melodie de fundal a aterizării pe lună.

14. În trei dintre hiturile artistului, „Space Oddity” (1969), „Ashes To Ashes” (1980) şi „Hallo Spaceboy” (1996), a apărut un personaj ficţional, Major Tom.

15. Primul single de succes din Statele Unite a fost „Fame”, în 1975, la care a colaborat cu John Lennon, care și cântă în fundal.

16. Pe coperta albumului Pin Ups, lansat în 1973, apare modelul Twiggy.

17. Fondatorul trupei americane Chich, Nile Rodgers, a dat o audiţie pentru a deveni chitarist în formaţia lui Bowie, în 1975, însă nu a fost acceptat. Cu toate acestea, a devenit producătorul celui mai vândut album din cariera cântăreţului, „Let’s Dance” (1983).

18. Potrivit unor estimări, cântăreţul a vândut aproximativ 140 de milioane de albume.

19. DAVID BOWIE a fost votat al patrulea mare artist în viaţă, într-un show BBC, după Sir Paul Cartney (3), Morrissey (2) şi Sir David Attenborough, pe locul întâi.

20. În timpul unui concert în Oslo, Norvegia, a fost lovit în ochi cu o acadea (2004).

21. Toni Basil a realizat coregafiile cântăreţului în turneul „Diamond Dogs” (1974). Totodată, ea a lucrat şi la turneul „Glass Spider”, din 1987.

22. În 1970, a format „The Hype”, formaţie în care toţi membrii purtau haine de supereroi. Au fost huiduiţi în toate locurile în care au concertat.

23. Regizorul Nicolas Roeg l-a ales pe Bowie ca actor principal în filmul „The Man Who Fell to Earth/Omul care a căzut pe pământ” (1976). Într-una din scene, filmată într-un magazin cu discuri, pe un perete se vede clar un poster cu coperta albumului „Young Americans” al artistului.

24. A fost vocea personajului „Lord Royal Highness”, în animaţia americană „SpongeBob SquarePants”, în 2007.

25. În 1986, a jucat rolul lui Jareth The Goblin King, în filmul lui Jim Henson „Labyrinth”.

26. În 2007, a apărut în filmul „The Prestige”, alături de Hugh Jackman şi Scarlet Johansson.

27. În 1969, şi-a format o trupă de mimi, „Feathers”.

28. DAVID BOWIE joacă rolul lui Ponţiu Pilat în filmul „The Last Temptation of Christ” al lui Martin Scorsese.

29. Printre cele mai bizare roluri interpretate sunt: „The Shark”, în filmul „Yellowbeard”, şi un agent FBI, Philip Jeffries, în filmul lui David Lynch: „Twin Peaks: Fire Walk With Me”.

30. S-a căsătorit cu supermodelul Iman, în 1992, cu care are o fiică, Alexandria Zahra Jones, născută în 2000.

31. Iman are un tatuaj la încheietură dedicat soţului ei. Cei doi au locuit în Manhattan şi Londra.

32. Fratele vitreg al cântăreţului, Terry, s-a sinucis în 1985. Era schizofrenic. Terry era cu nouă ani mai în vârstă decât David Bowie şi a fost sursa de inspiraţie pentru melodiile „Aladdin Sane”, „All The Madmen”, „The Bewlay Brothers” şi „Jump They Say”.

33. În 2004, fost operat de urgenţă, în Germania, din cauza unei artere blocate.

34. DAVID BOWIE a co-produs câteva dintre cele mai renumite melodii de pe albumul „Transformer”, al lui Lou Reed.

35. Imaginea lui apare pe toate coperțile albumelor sale, cu excepția variantei pentru Marea Britanie a „The Buddha of Suburbia” și a ultimului său album, Blackstar.

36. DAVID BOWIE a înregistrat o versiune în italiană a melodiei „Space Oddity”, numită „Ragazzo Solo”.

37. Melodia „Move On”, de pe albumul „Lodger”, este o rescriere inversă a melodiei „All The Young Dudes”.

38. A fost membru al 10 formaţii: ” The Konrads”, „The Hooker Brothers”, „The King Bees”, „The Manish Boys”, „The Lower Third”, „The Buzz”, „The Riot Squad”, „The Hype”, „Tin Machine” and „Tao Jones Index”.

39. Nirvana a făcut un cover al melodiei „The Man Who Sold The World”.

40. Bing Crosby a înregistrat ultimul său single cu David Bowie. Duetul lor pentru The Little Drummer Boy a fost înregistrat pentru Crăciunul din 1977. A devenit un hit abia cinci ani mai târziu.

Cookies