FIT CITY

Datorii plătite în rate la primărie

Potrivit unui act normativ adoptat de Guvern, începând cu 1 februarie 2012, persoanele care au restanţe la plata taxelor şi impozitelor locale pierd ajutoarele sociale de la primărie.

În această situaţie se află şi aproximativ 4.000 de bucureşteni din Sectorul 4 al Capitalei, informează administraţia locală.

Pentru a nu-i lăsa fără bani, primarul Cristian Popescu Piedone a anunţat, miercuri, că va propune în următoarea şedinţă de Consiliu Local Sector 4 un proiect de hotărâre care prevede ca beneficiarii de ajutoare sociale să îşi poată plăti, în rate, restanţele pe care le au la primărie de la taxele şi impozitele locale.

Deşi se confruntă cu situaţii foarte dificile din punct de vedere financiar, având venituri extrem de reduse, totuşi, mulţi şi-au plătit datoriile la bugetul local. Pentru cei aflaţi la limita subzistenţei, ne-am gândit să supunem atenţiei Consiliului Local Sector 4 un proiect de lege, prin care să le oferim posibilitatea de a plăti eşalonat impozitele şi taxele, ca să beneficieze în continuare de ajutorul social acordat conform legilor în vigoare”, a declarat Piedone.

Conform sursei citate, pentru a nu pierde ajutorul social de la primărie, restanţierii trebuie să îşi achite datoriile până în luna mai. În cazul persoanelor a căror indemnizaţii au fost sistate pentru neplată, acestea îşi vor putea recupera banii retroactiv dacă fac dovada achitării restanţelor.

În categoria ajutoarelor sociale de la primărie intră indemnizaţia de creştere a copilului, venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei, indemnizaţia lunară pentru handicap şi bursele sociale pentru elevi săraci.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button