ESENTIALHUFFLIBERTATEAȘTIRI

Dating în București: „Ne întâlnim pe Luterană, la Muntele Albastru de Gunoi. Sau vrei la Dealul Verde-Roz de Saci Împuțiți?”

Ar fi mai eficient să ne vedem așa, dupa reperele din titlu. Serios. Dacă îți dai întâlnire pe Strada Cutare, la numărul Cutare, trebuie să tot ridici capul după numere de străzi sau să le știi socoteala. Așa e chiar mai simplu: vezi ce obstacol facut din gunoaie îți iese în cale și știi exact dacă ești pe drumul cel bun sau nu. Probabil că ar fi utilă o aplicație gen "Harta gunoaielor din București". Sau geografia lor.

Povestea aceasta este o descriere scurtă a unui drum pe jos prin București de undeva de pe strada Brezoianu până în Piața Victoriei. Că n-are sens să iei mașina, faci 20 de minute per pedes, adică exact cam cât ți-ar lua să găsești un loc de parcare care, oricum, se ocupă în fața ta după ce ai dat opt ture în jurul destinației și-ai zis că, „Yeeesss!”, l-ai găsit în sfârșit.

20 de minute de mers pe jos printr-un București sufocat de gunoaie

Așadar, 20 de minute de mers pe jos din punctul A (Brezoianu) până în punctul B (pe undeva pe unde dă strada Buzești în Piața Victoriei)

20 de minute de mers pe jos înseamnă potențial infinit de pozat gunoaie. Nu, „infinitul” nu e chiar metaforic, figură de stil de hater, a pur și simplu real trash.

Traseul recomandat de Google Maps pentru eficientizarea deplasării a fost cam așa: ieși de pe Brezoianu, tai  Valter Mărăcineanu, intri pe Câmpineanu, dai în Luterană, faci la stânga pe Berthelot, dreapta pe Budișteanu, intri pe Calea Griviței și meeergi, mergi până te cam plictisești, pac pe Occidentului și, în sfârșit, ajungi pe Buzești.

V-am zis, 20 de minute de mers lălăit pe traseu simpatic de București. Teoretic simpatic, practic plin cu ce vedeți mai jos: tone (n-am cântărit, dar pariu că se adună), tone de gunoaie. Mea culpa: era frig, n-am pus adresa exactă la fiecare morman de gunoi înflorit în drum, dar traseul de mai sus este împodobit de (cu) toate astea și cu fiecare, plus alte multe pe care nu le-am mai fotografiat, că nici memoria telefonului nu duce atât, nici mâinile nu pot atâta vitejie, că aveau nevoie de mici pauze de încălzire (e decembrie, totuși:)

București la pas cu gunoaie la tot pasul

„Criza Gunoaielor” din București
Aproape fiecare stâlp are, la bază, un morman de gunoi
Alt coș de gunoi umplut, al morman de gunoi crescut pe trotuar
Mulți saci negri de gunoi și un vesel sac albastru
Copacul cu mult gunoi la rădăcină
Dealul Verde-Roz de Saci Împuțiți. Îl găsești în București

Criza gunoiului din București

Din tot zgomotul politico-administrativ care însoțește acest peisaj dezolant de București, în care te împiedici de gunoaie, nu răzbate de nicăieri singura chestiune relevantă: când se termină (cu) toată mizeria asta?

Contractele de salubrizare ale primăriilor de sector au devenit subiect de discuții publice după ce a început scandalul de la Primăria Sectorului 1. Era destul de clar de câteva săptămâni că exista riscul exinderii crizei gunoiului. Am făcut AICI un fel de „Hartă a Gunoaielor” din București și o recapitulare a situației la zi. O situație care, deocamdată, nu miroase deloc a bine.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button