Date noi din ancheta „parcări inventate din pix de dezvoltatori”. Clotilde Armand: 50 de percheziții; curățenie printre rechinii imobiliari din Sectorul 1

31 mart. 2022
566 Afișari
Date noi din ancheta „parcări inventate din pix de dezvoltatori”. Clotilde Armand: 50 de percheziții; curățenie printre rechinii imobiliari din Sectorul 1

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand anunță că au fost 50 de percheziții în această dimineață la mai mulți dezvoltatori imobiliari, completând datele date de Direcția Generală de Poliție privind ampla acțiune declanșată, joi dimineața, într-un dosar de înșelăciune cu locuri de parcare fictive, prejudiciu: 2 milioane de euro.

„Poliția a început să facă curățenie printre rechinii imobiliari din Sectorul 1. (…)
V-am spus că o să oprim haosul urbanistic în Sectorul 1 și așa o sa facem. După cum știți, am încheiat un parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție și am întărit Biroul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Poliției Locale Sector 1. Acolo unde neregulile găsite la recepțiile complexurilor rezidențiale țin de Codul Penal nu am ezitat nicio secundă să sesizez poliția.”, a spus primarul sectorului 1.

Cum pot fi păcălite autoritățile; complicitatea funcționarilor publici

Potrivit lui Clotilde Armand, prejudiciul vine de la faptul că sunt eludate taxele de 10.000 euro (prevăzute în HCGMB 66/2006) pentru fiecare loc de parcare lipsă în procesul de elaborare si acoperite prin procesele verbale de recepție întocmite cu complicitatea funcționarilor publici. Una din metodele prin care era evitată ilegal plata acestei taxe, scrie primarul Armand, este că în autorizațiile de construire apăreau sisteme de parcare automate supraetajate, dar care, în realitate, nu au fost instalate niciodată sau care au fost desființate imediat după recepție.

„Dacă extrapolăm la nivelul întregii Capitale, veți vedea ca apare un deficit de zeci de mii de locuri de parcare care nu au existat decât pe hârtie, fenomen care se transpune în taxe de milioane de euro, bani care trebuiau plătiți către bugetele locale.”, mai scrie aceasta.

Amplă operațiune în București și alte 2 județe vecine, joi dimieața. Mai multe percheziții au avut loc în București, Dâmbovița și Prahova la dezvoltatori imobiliari care ar fi prezentat, la recepție, mai multe locuri de parcare decât cele construite, transmite Direcția Generală de Poliția a Municipiului București. Prejudiciul este de 2 milioane de euro.

Cookies