Dârdâitul în casă în București este o afacere hot. Pentru cine e foarte profitabilă iarna din calorifere

21 dec. 2020
75 afișări
Dârdâitul în casă în București este o afacere hot. Pentru cine e foarte profitabilă iarna din calorifere

În București, în funcție de cartier și de noroc, poți să dârdâi pe toată scara intensității dârdâitului. Poți să dârdâi "soft" (e cam nasol, dar nu mor din asta), "mediu" (adică la un moment dat chiar reușești să te obișnuiești cumva) și "hardcore"*ceea ce nu dorește nimeni niciodată nimănui, dar asta nu încălzește deloc situația). Acestea fiind premisele realității din apartamente, în București s-a petrecut ceva destul previzibil, dar asta nu face întâmplarea mai puțin spectaculoasă. Long story short, în București s-au dublat vânzările la calorifere electrice și aeroterme.

Vânzările la calorifere electrice și aeroterme s-au dublat de la începutul lunii noiembrie și până acum, arată datele retailerilor, citate de Digi24

Bucureștiul conduce detașat în topul orașelor cu cele mai mari vânzări de aparate de încălzit.  Explicabil: de la începutul sezonului rece, mii de bucureșteni nu au căldură în apartamente. 

Caloriferul electric este produsul vedetă din această perioadă din magazinele de electrocasnice. Retailerii s-au declarat surprinși de cererea mare și spun că înregistrează vânzări mai mari chiar și cu 50% față de aceași perioadă a anului trecut.

Trendul este observat atât în vânzările online, cât și în magazine

Bucureștiul este orașul care înregistrează cea mai mare vânzare de astfel de dispozitive și asta pentru că de la debutul sezonului rece, mii de persoane au înghețat de frig în propriile case din cauza lipsei agentului termic.

Ce dispozitiv de încălzire alegem? Diferența dintre aerotermă și caloriferul electric

„Primul criteriu în alegerea produsului în reprezintă bineînțeles prețul, dar în ultima perioadă clienții se orientează și către produsele cu un randament mai bun”, spune Cosmin Burducea – directorul unui magazin de electrocasnice. 

Diferența dintre un calorifer și o aerotermă este că acest calorifer menține mai mult cădura în încăpere, față de aerotermă. Funcționează în mai multe trepte de căldură, are termostrat. Un alt aspect de semnalat este că o aerotermă și un convector tind să usuce aerul în cameră mai mult față de un calorifer.

Situația nu se va îmbunătăți nici în săpămânile viitoare. O spune și Nicușor Dan

„Pentru ce o să fie iarna asta, din păcate, nu putem decât să intervenim la avarii și să facem cât putem mai bine”, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Prin urmare, aparatele de încălzit vor reprezenta singura soluție, cu atât mai mult cu cât noaptea temperatura a început să scadă aproape de limita înghețului.

Pe de altă parte, folosirea acestor dispozitive se va vedea și în factura de curent electric, care în unele cazuri se poate chiar dubla. În plus, ar putea interveni o suprasolicitare a unor rețele electrice deja îmbătrânite.

Cookies