ARHIVA B365

Darabont, după arestarea lui Oprescu:Situaţie de avarie, la Primărie. Nu se pot plăti nici salariile

Liderii grupurilor din Consiliul General s-au intalnit, luni, la ora 14.00, cu prefectul Paul Petrovan pentru a gasi o solutie rapida pentru a putea fi convocat CGMB, care sa desemneze, conform legii, pe unul dintre viceprimari pentru a asigura interimatul.

Dan Darabont a aratat ca PMB a ajuns intr-o situatie de avarie deoarece nu exista ordonator principal de credite, nu exista nici director economic, deci nimeni nu poate sa semneze pentru o suma mai mare de un milion de lei, scrie ziare.com.

„Pe termen foarte scurt, zilele acestea, trebuie sa se plateasca salariile, atat ale functionarilor din primarie, cat si pentru angajatii RATB si RADET. Deci discutam despre peste 20.000 de persoane. Multe dintre aceste 20.000 de familii se bazeaza pe acest salariu ca unica sursa de venit. Deci trebuie urgent sa gasim o solutie pentru conducerea executiva a primariei si pentru delegarea tuturor atributiilor si obligatiile aferente”, a spus Dan Darabont.

Vezi AICI cine ar urma să-i ia locul lui Oprescu, la Primăria Capitalei.

Viceprimarul a explicat ca doar Consiliul General este cel care poate scoate Municipalitatea din impas printr-o hotarare de delegare de competenta.

Intrebat daca are mai multe sanse el sau viceprimarul Cornel Pieptea, Darabont a spus ca trebuie lasata „orice aroganta politicianista” pentru ca principaul obiectiv trebuie sa fie organizarea pentru a putea trece cu bine de lunile de iarna.

Darabont a amintit ca PSD este minoritar in CGMB, avand doar 13 consilieri din totalul de 54.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button