Dar vrem și la București! Un adăpost pentru pisici abandonate, primul din România, tocmai a fost deschis. Mâțele sunt luate de pe străzi și oferite spre adopție

06 iun. 2023
3649 Afișari
Dar vrem și la București! Un adăpost pentru pisici abandonate, primul din România, tocmai a fost deschis. Mâțele sunt luate de pe străzi și oferite spre adopție
Dar vrem și la București! Un adăpost pentru pisici abandonate, primul din România, tocmai a fost deschis. Mâțele sunt luate de pe străzi și oferite spre adopție | Sursa foto: Unsplash

Adăpost pentru pisici abandonate? Era cazul!

Pentru că, în aproape că istorica și foarte neobosita bătălie „Pisici vs Căței” – cu derviata Stăpân de Pisică vs Stăpân de Căței, mâțele sunt, evident, defavorizate. În București sunt zeci (sute?) de programe comunitare, proiecte și ONG-uri pentru câini, în vreme ce pisicile au parte mai degrabă de poze simpatice pe Insta și pe FB. Și niște pagini de FB, unde iubitori de pisici caută, printr prieteni, iubitori de pisici.

Pisicile au bad PR. Bad și nedrept, fiindcă nu-i adevărat că „nu-s și ele iubitoare și afectuoase cum sunt câinii”, ba chiar sunt foarte grijulii când e necesar. Pe deasupra, mai și alergă ca dementele după luminițe ori chestii imaginare, se atacă în oglindă, plus o grămadă de alte tâmpenii amuzante la care ne uităm în neștire pe internet.

Revenind…

În România, o primărie a deschis primul adăpost pentru pisici din țară

Este vorba despre Primăria Târgu Secuiesc, ai cărei reprezentanți, citați de G4Media, au transmis bucuroși izbânda:

Am inaugurat primul adăpost pentru pisicuțe din România. Adăpostul de pisici Lénard-Benji este bine dotat pentru tratamentul, convalescența, cazarea și îngrijirea pisicuțelor, iar în împrejurimea adăpostului este o locație de basm

Pisicile sunt adunate de pe străzi și duse la adăpost, unde angajații se ocupă de examinare și deparazitare, astfel încât animalele să poată fi date cât mai repede spre adopție. 

Chestii despre pisici, care te pot face să iei una de la adăpost… sau de pe stradă

În primul rând, pisica doarme. Enooorm. Petrece 70% din viața ei într-o culcușeală care face unu din doi copii să spună: „Vreau să fiu pisică, uite cum doarme când eu trebuie să merg la școală!”

Deci, doarme undeva între 13 și 16 ore pe zi, ceea ce poate deveni enervant mai ales dimineața, când ție îți sună ceasul la 6, ea se întoarce de pe o parte pe alta pentru încă 5 ore, iar tu  îți dai seama că viața ta e nașpa rău în comparație cu viața pisicii tale.

Dar, când se trezește și începe să umble prin casă, priviți-o cu atenție și luați aminte, doar două alte creaturi mai pășesc precum pisica, iar astea sunt cămilele și girafele. Cum anume? Păi, secvența pașilor e așa: amândouă picioarele drepte în față, urmate de ambele picioarele stângi care pășesc.

Și da, pisicul pe care ne vine uneori să îl grăgălim e chiar tigru pe dinăuntrul lui: pisicile domestice și tigrii îpart vreo 96,5% din ADN.  Și pisica domestică poate să și sprinteze spectaculos. Dacă vă sparge vaza preferată, cadou de la nuntă, să nu vă mirați că o rupe la fugă cu 30 m/s!

Acestea fiind zise, ne bucură că există, în sfârșit, un adăpost pentru pisici în România, ne-ar bucura să existe unul și la București.

Acest articol este susținut de The Vets

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies