UPDATE | Dănuț Lupu, dat în urmărire națională, după condamnarea la închisoare. „Sunt plecat din țară, trebuie să mă predau în 6 ore, dar nu pot. E și ziua soției” (plânge)

02 oct. 2023
293 Afișari
UPDATE | Dănuț Lupu, dat în urmărire națională, după condamnarea la închisoare.
Dănuț Lupu, condamnat definitiv la 7 luni de închisoare, după verdictul Curții de Apel București. A fost prins conducând fără permis de mai multe ori. FOTO: Agerpres

Dănuț Lupu a fost condamnat definitiv la 7 luni și 10 zile de închisoare. Fostul fotbalist a fost prins de mai multe ori conducând fără permis. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

UPDATE, ora 14:04: Dănuț Lupu a declarat că este plecat din România cu familia și a spus că o să se întoarcă în weekend. Fostul internațional a mai spus că își va ispăși jumătate din pedeapsă, iar în timpul interviului a început să plângă.

Dă un exemplu care chiar a făcut ceva. Da? Eu cred că putea foarte ușor…stau și mă gândesc altfel. Statul român cheltuie mai mulți bani cu tine, 4 luni, decât dacă îmi dădeau amendă penală. 4 luni sunt, toată lumea face o treime. O să fac undeva pe la 3 luni și jumătate – 4 luni. Legea așa spune, o treime. Nu cred că am o faptă în care să zici că am făcut cine știe ce. Cam așa ceva, cât timp te condamnă, nu ești pericol public.

Duminică, mă vor lua de la aeroport. Cred că din momentul în care s-a dat sentința, ai 8 ore sau 6 ore să te predai. Mă duc la frontieră și predau pașaportul. Eu am avut o vorbă: nici la dușmani nu le doresc să ajungă la pușcărie! Nu-mi fac probleme pentru mine, îmi fac probleme pentru familie. O să o las pe soție să plece înainte și eu o să vin ultimul în țară.

Sunt cam singurul fotbalist din generația mea care am rămas însurat cu prima soție. Din nefericire pentru ea, pe 5 octombrie e ziua ei de naștere. De aia am și ales să mă întorc sâmbătă sau duminică. Câteodată și oamenii mari mai plâng. (n.r. plânge).

Nu prea am răspuns la telefon. Am primit foarte multe mesaje, le mulțumesc tuturor celor care mă încurajează (n.r. plânge și își găsește cu greu cuvintele), a declarat Dănuț Lupu pentru Fanatik.

Poliția Română a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe numele lui Dănuț Lupu:

Sursa foto: politiaromana.ro
Sursa foto: politiaromana.ro

Știrea inițială

Dănuț Lupu, condamnat definitiv la 7 luni și 10 zile de închisoare

La data de 4 septembrie 2023, Dănuț Lupu s-a prezentat în fața judecătorilor, după ce a fost prins, de mai multe ori, conducând fără permis. La acel moment, avocatul său a cerut ca pedeapsa să fie transformată în amendă penală.

Apelul fostului fotbalist a fost respins luni, 2 octombrie 2023, la Curtea de Apel București. Judecătorii l-au condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare pentru că a condus fără carnet în mai multe rânduri.

Dănuț Lupu este așteptat să se predea la Penitenciarul Rahova.

CAB în dosarul penal nr 13016/1748/2022 respinge apelul inculpatului Dănuț Lupu.

02.10.2023

Ora estimata: 09:00

Complet: S2 C6 A

Tip soluție: Respins apel

Soluția pe scurt: DP 1401/A/ În baza art.421 alin.1 pct.1 lit.b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de către apelantul inculpat Lupu Dănuţ împotriva sentinţei penale nr. 79/16.02.2023, pronunţată de Judecătoria Cornetu în dosarul nr. 13016/1748/2022. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 2 octombrie 2023.

Document: Hotarâre 1401/2023 02.10.2023, este hotărârea în cazul în care fostul fotbalist a fost condamnat.

Fostul fotbalist: „Trebuia să ajung la spital”

Dănuț Lupu a spus că a fost nevoit să conducă fără permis. Fostul sportiv a declarat că regretă această faptă, dar a ținut să sublinieze că nu a avut încotro.

Dragi copii, să știți că viața e mai importantă decât toate. Nu mai urcați fără permis și băuți la volan. De droguri nici nu mai zic. M-am urcat la volan doar că trebuia să ajung la spital, pentru că îmi era foarte rău. Nu am făcut accident, nu am fost băut. Am ajuns la spital și mi s-a făcut ce a trebuit.

Poate că dacă nu urcam la volan eram mort. Regret că m-am urcat, dar eu cred că viața și sănătatea unui om sunt mai importante ca orice. În zona în care eram nu puteam să sun la 112, explica Dănuț Lupu, potrivit Gândul.

Cookies