Daniela Nițu, considerată principala vinovată în tragedia de la COLECTIV, a fost găsită moartă în apartamentul său din S5. A fost deschis dosar de moarte suspectă

17 aug. 2021
1588 Afișari
Daniela Nițu, considerată principala vinovată în tragedia de la COLECTIV, a fost găsită moartă în apartamentul său din S5. A fost deschis dosar de moarte suspectă
Daniela Nițu, considerată principala vinovată în tragedia de la COLECTIV, a fost găsită moartă în apartamentul său din S5. A fost deschis dosar de moarte suspectă

Daniela Nițu, directorul firmei care a organizat focul de artificii și considerată principala vinovată în tragedia de la COLECTIV, a fost găsită moartă în apartamentul său din S5. A fost deschis dosar de moarte suspectă după ce femeia, care primise la primul verdict din dosar primise o condamnare de 12 ani și 8 luni, era decedată de peste 24 de ore când a fost găsită de autoritățile alertate de familie.

Daniela Nițu, în vârstă de 44 de ani, a fost directoarea companiei pirotehnice care a organizat focul de artificii de la concertul trupei Goodbye to Gravity din noaptea tragică de vineri de la Colectiv. Aceasta a fost găsită, luni, decedată în propria casă. Femeia trebuia să se prezinte la final de septembrie în primul termen al dosarului Colectiv, după ce primise cea mai mare pedeapsă pentru cele întâmplate, aproape 13 ani.

Daniela Nițu ar fi suferit un infarct, dar astăzi apar rezultatele autopsiei

Surse judiciare au spus pentru știripesurse.ro că ar fi fost vorba de un infarct, însă marți, 17 august, sunt așteptate rezultatele autopsiei de la IML. Când a fost găsită, ieri, femeia era decedată de mai bine de 24 de ore. Totuși, anchetatorii mai spun că nu avea traume pe corp. Alerta a fost dată după ce familia nu a mai putut intra în contact cu ea de cel puțin trei zile.

A fost deschis dosar de moarte suspectă în acest caz

Serviciul de Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a deschis aseară un dosar de moarte suspectă după descoperirea femeii decedate care era o piesă importantă a dosarului Colectiv. Trupul neînsuflețit care aparținea lui Daniela Nițu a fost dus la IML pentru autopsie, în încercarea de a descoperi motivul exact al morții la vârsta de 44 de ani.

Anunțul poliției după descoperirea teribilă privind-o pe Daniela Nițu

Autoritățile spun că femeia a fost găsită în apartamentul său din Sectorul 5.

„În data de 16..08.2021, prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că într-un apartament din Sectorul 5 a fost găsită decedată o femeie de 44 de ani.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul. Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, a transmis Poliţia Capitalei într-o informare cu privire la Daniela Nițu.

Cine este Daniela Nițu

Daniela Nițu, în vârstă de 44 de ani, era femeia care deținea firma de artificii care s-a ocupat de show-ul pirotehnic. Din investigații a reieșit că aritificiile au aprins materialul folosit pentru izolarea fonică a clubului Colectiv. Ea a primit o condamnare de 12 ani și 8 luni de închisoare, mai ales că a fost acuzată inclusiv de distrugere de probe.

Primul verdict din dosarul COLECTIV a fost dat încă din decembrie 2019. Atunci, cei trei patroni ai clubului bucureștean, Paul Gancea, Alin Anastasescu și Costin Micu, au fost condamnați fiecare la11 ani și 8 luni de pușcărie. De asemenea, condamnări au mai primit și doi pompieri, cei care au verificat clubul Colectiv fără să le facă nimic pentru că nu aveau autorizație la incendiu. De asemenea, trași la răspundere au mai fost și funcționari din Primăria Sector 4, condusă de Cristian Popescu Piedone la acea vreme, în prezent primar la Sectorul 5.

Rudele victimelor primesc daune morale de zeci de milioane de euro

De asemenea, Tribunalul București a mai dispus ca rudele victimelor din tragedia de la Colectiv să primească daune morale și materiale de zeci de milioane de euro. Totuși, acestea trebuie să fie plătite de cei 13 inculpați, acum 12, în solidar cu Primăria Sectorului 4 și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Apelul se judeca pe 30 septembrie

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru finalul lunii septembrie judecarea apelului din dosar. Astfel, judecătorii au decis ca dezbaterile să se facă pe parcursul a cinci termene, iar primul dintre ele este programat pe 30 septembrie. Trebuia să participe și Daniela Nițu.

Cookies