Deputații l-au salvat pe Chițoiu. Plenul Camerei a dat aviz negativ pentru urmărirea penală

de:
11 mart. 2014
0 Afișari
Deputații l-au salvat pe Chițoiu. Plenul Camerei a dat aviz negativ pentru urmărirea penală

Daniel Chițoiu a fost audiat, marți, la Comisia Juridică din Camera Deputaților. Deputații au respins cererea DNA de a începe urmărirea penală împotriva fostului ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu, în dosarul ASF. Decizia finală in cazul fostului ministru va fi luata de plenul Camerei Deputatilor.

„Nu am dat niciun act normativ în favoarea unei persoane. Nu există dovezi împotriva mea”, a declarat Daniel Chițoiu la finalul audierii. 

 Procurori anticoruptie au cerut, la sfarsitul lunii februarie, procurorului general sa faca demersurile necesare pe langa Camera Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale in cazul liberalului. Deputatul PNL este acuzat de DNA de abuz in serviciu si organizarea unui grup infractional in dosarul Carpatica, in perioada in care a fost ministru al Finantelor in Guvernul Ponta.

Potrivit procurorilor, exista indicii rezonabile potrivit carora, in cursul lunii octombrie 2013, Chitoiu ar fi initiat adoptarea unei ordonante de urgenta al carei scop exclusiv era sprijinirea grupului infractional constituit pentru a favoriza interesele societatii Carpatica. 

Cookies