Daniel Băluță îi îndeamnă pe bucureștenii din Sectorul 4 să-și mai plimbe mașina: ”Dacă prezintă indicii de abandon va fi ridicată”

07 nov. 2022
24384 Afișari
Daniel Băluță îi îndeamnă pe bucureștenii din Sectorul 4 să-și mai plimbe mașina: ”Dacă prezintă indicii de abandon va fi ridicată”
În imagini: mașina folosită de Nicușor Dan, ridicată de pe o stradă din Sectorul 5 al Bucureștiului.

Daniel Băluță, primarul din Sectorul 4, îi chestionează pe bucureștenii din sectorul condus de el dacă au o mașină pe care nu au folosit-o și a rămas pe stradă.

Întrebarea sa vine după ce săptămâna trecută, în Sectorul 5, a fost ridicată de pe domeniul public o mașină pe care o folosea primarul general al Bucureștiului Nicușor Dan.

Acum, primarul Daniel Băluță îi avertizează pe bucureștenii din Sectorul 4 că ar fi bine să verifice starea în care se află mașina nefolosită. Totodată, edilul spune că Poliția Locală îi va notifica pe proprietari, înainte să ridice mașina susceptibil de a fi abandonată.

”Ar fi bine să verificați urgent în ce stare se află, pentru că altfel, riscați să rămâneți fără ea sau să achitați amendă de 2.000 de lei pentru a o recupera.”, scrie acesta pe Facebook.

”Toate autoturismele care prezintă indicii de abandon conform legii sunt în procedură de ridicare.

Colegii de la Poliția Locală îi somează pe toți cei care dețin astfel de mașini, iar în situația în care autovehiculele acestora nu sunt restaurate și repuse în circulație, sunt ridicate de pe domeniul public.”, mai spune primarul Băluță.

Întrucât putem doar intui ce reprezintă calificativul de ”abandonate”, B365 a trimis o solicitare de presă Primăriei Sectorului 4 pentru a comunica oficial care sunt criteriile după care o mașină este recunoscută ca abandonată.

Conform legii 544 de acces la informații, autoritățile și instituțiile publice au obligația să răspundă în scris la solicitarea informațiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcție de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare și de urgența solicitării.

În imaginile de mai jos, șeful Serviciului Protecția mediului explică procedura prin care se ridică mașina, iar în primele secunde de înregistrare se observă vag un autoturism catalogat drept abandonat.

Îți recomandăm și:

 

Cookies