Daniel Băluță, furios pe Nicușor Dan. Primarul S4 zice că primarul general se tot bagă peste el în problema Unirii. „Își asumă nemeritat lucrările la Pasaj și Planșeu”

27 iun. 2023
765 Afișari
Daniel Băluță, furios pe Nicușor Dan. Primarul S4 zice că primarul general se tot bagă peste el în problema Unirii.
Daniel Băluță, furios pe Nicușor Dan. Primarul S4 zice că primarul general se tot bagă peste el în problema Unirii. "Își asumă nemeritat lucrările la Pasaj și Planșeu". Sursa foto: Facebook/ Daniel Băluță

„Efectuarea lucrărilor de refacere a Pasajului și Planșeului Unirii”, acesta este motivul de râcă între Daniel Băluță și Nicușor Dan. Primarul General al Capitalei a fost invitat la Digi24, unde a vorbit, printre altele, despre aceste două obiective importante din oraș. La scurt timp, Primarul Sectorului 4 a ținut să respingă ferm încercarea lui Nicușor Dan de a-și asuma meritele.

Daniel Băluță, foc și pară pe Nicușor Dan. Motivul: Lucrările de refacere a Pasajului și Planșeului Unirii

Luni noapte, Daniel Băluță a transmis pe Facebook că, atât personal, cât și ca primar al Sectorului 4, respinge ferm încercarea primarului Capitalei, Nicușor Dan, de:

a-și asuma nemeritat efectuarea lucrărilor de refacere a Pasajului și Planșeului Unirii!

Proiectul celor două obiective de importanță strategică din București este refăcut în regim de urgență exclusiv de Primăria Sectorului 4:

un proiect în care Primăria Capitalei nu are nicio implicare.

„Încearcă să își asume total nemeritat acest proiect”, spune primarul Sectorului 4

În aceste condiții, cu tot respectul pentru domnul Nicușor Dan și pentru funcția publică pe care o exercită, consider ca fiind total lipsit de corectitudine și lipsit de moralitate modul în care încearcă să își asume total nemeritat acest proiect făcând declarații referitoare la o lucrare extrem de importantă pentru bucureșteni în a cărei realizare propriu-zisă nu are niciun fel de legătură, declară Daniel Băluță.

Primarul Sectorului 4 a ținut să reamintească faptul că, în momentul în care s-au produs accidente la Pasajul Unirii, Nicușor Dan a recunoscut public că toată lucrarea este coordonată de Sectorul 4 și că Primăria Capitalei nu răspunde de aceste lucrări.

Când încep lucrările de reparații la planșeul de beton din Piața Unirii

Invitat la Digi24, Nicușor Dan i-a anunțat pe bucureșteni că lucrările de reparații la planșeul de beton din Piața Unirii nu vor începe mai devreme de anul 2025.

Primarul Capitalei a transmis și că, marți, la sediul PMB, se întâlnesc specialiști, dar și reprezentanți din partea Primăriei Capitalei, Primăriei Sectorului 4 și Apa Nova, pentru a discuta despre cum vor fi coordonate lucrările.

Nicușor Dan nu știe, în acest moment, cât de afectată va fi zona Piața Unirii de lucrările de reparații la planșeu.

Planșeul este acea bucată de construcție care este deasupra Dâmboviței și peste care este o parte din Piața Unirii și pasajul rutier. Acest planșeu este într-o stare proastă. În momentul acesta se face o expertiză. E clar că trebuie intervenit, spune Nicușor Dan.

Primarul General spune că există două variante:

fie se poate consolida de sus în jos, caz în care nu trebuie să facem nimic la suprafață; fie trebuie să săpăm tot, ca să punem planșeul din nou. Acest planșeu este lângă linia de metrou 1. Deci nu se pune problema ca metroul, chiar în a doua variantă, în care se sapă, să nu funcționeze. Iar linia 3 de metrou trece pe dedesubt. Nu se pune problema de afectare a metroului. În schimb, în varianta a doua se pune problema de o afectare a circulației rutiere la suprafață. În ipoteza în care vom merge pe această soluție, trebuie să avem o soluție inteligentă pentru un an și jumătate – doi, cât vor dura lucrările.

Cookies