Daniel Băluță, bucuros nevoie mare după ce Sectorul 4 a avut cea mai mare rată de promovabilitate din România la Bac: Am găsit resursele necesare

05 iul. 2021
617 afișări
Daniel Băluță, bucuros nevoie mare după ce Sectorul 4 a avut cea mai mare rată de promovabilitate din România la Bac: Am găsit resursele necesare

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, este bucuros nevoie mare după ce sectorul pe care îl conduce a avut cea mai mare rată de promovabilitate din România la Bacalaureatul din 2021. Mai mult, acesta și-a însușit o parte din succesul elevilor de liceu care au reușit pentru al trilea an la rând să bifeze acest succes.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, s-a lăudat luni, după rezultatele examenului de Bacalaureat, publicate de Ministerul Educației, plasează Sectorul 4 pe primul loc din România, pentru al treilea an consecutiv, cu o rată de promovabilitate de 85%, depășind astfel județe cu tradiție mai importantă în învățământ, cum ar fi Cluj (84,1%), Galați (82,8%) sau Iași (81.9 %).

Daniel Băluță se laudă cu succesul elevilor din sector

Cu toate că în comunicatul primpriei în primul rând se vorbește despre „efortul extraordinar depus, în ultimul an, de profesorii și de elevii din Sectorul 4”, mai ales în contextul actual al pandemiei. Ulterior, Daniel Băluță a venit și cu o reacție proprie, de felicitare a celor implicați.

”Felicit din tot sufletul elevii și profesorii din Sectorul 4 pentru efortul uriaș pe care l-au depus în ultimul an! Rezultatele obținute la acest examen important sunt cu atât mai valoroase cu cât ele vin după cea mai grea perioadă pe care elevii, profesorii și părinții au traversat-o împreună!

Mai mult, primarul a recunoscut că pandemia de coronavirus a obligat pe toată să se adapteze unui context școlar nou, predominant în cursuri online pentru care nu era pregătit.

„Cu toate acestea însă, împreună am găsit resursele necesare pentru a le oferi copiilor tot suportul de care aveau nevoie pentru a încheia cu bine anul școlar”, transmis Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, conform unui comunicat.

Al treilea an consecutiv de performanță la Bacalaureat

Mai mult, se pare că este pentru a treia oară consecutiv când elevii din Sectorul 4 se află în topul celor mai bune rezultate din România.

Astfel, S4 a fost pe locul I în 2021 – 85%, locul II în 2020 – 82.23% și locul I în 2019 – 80.94%, lucru pe care Primăria Sectorului 4 l-a legat de importanța investițiilor pe care autoritatea locală le-a făcut în domeniul educațional.

Primăria mai spune că a reabilitat și a pus în siguranță clădirile școlilor din sector, vorbind despre 300 de milioane de lei investiți în modernizarea infrastructurii școlare.

Școlile și liceele, dotate cu 30.000 de tablete

Autoritatea locală mai spune că a accesat deja fonduri nerambursabile pentru dotarea școlilor și liceelor din Sectorul 4 cu 30.000 de tablete, licențe și echipamentele necesare pentru desfășurarea cursurilor online în cele mai bune condiții, dacă pandemia și restricțiilor vor continua.

Cookies