Daniel Băluță, anunț de ultimă oră: „Prelungim linia M2 de metrou și dincolo de Șoseaua de Centură, către comuna Berceni”

29 iun. 2021
276 Afișari
Daniel Băluță, anunț de ultimă oră: „Prelungim linia M2 de metrou și dincolo de Șoseaua de Centură, către comuna Berceni”

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat marți pe pagina sa de Facebook faptul că linia M2 de metrou va fi prelungită dincolo de Șoseaua de Centură a Capitalei, spre comuna Berceni. Acest proiect a primit undă verde din partea Consiliului General al Municipiului București.

Anunțul a fost făcut de Daniel Băluță pe pagina sa de Facebook. Potrivit primarului Sectorului 4, proiectul va fi realizat în parteneriat cu mai multe instituții și companii de stat, precum Metrorex și CFR S.A, potrivit Antena 3.

„Acest proiect, la care lucrăm deja împreună cu Consiliul Județean Ilfov, cu Ministerul Transporturilor, cu Metrorex și cu CFR S.A., a primit astăzi undă verde, în unanimitate, din partea Consiliului General al Municipiului București, fapt pentru care trebuie să mulțumesc tuturor consilierilor generali, indiferent de partidele politice pe care le reprezintă.”, a scris Daniel Băluță pe Facebook.

Daniel Băluță este de părere că acest proiect va fi benefic atât pentru mediu cât și pentru bugetul local

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, consideră acest proiect unul care va transforma zona într-una atractivă pentru investitori, dar și unul care va genera locuri de muncă și bani în plus la bugetul local. Mai mult, locuitorii din zonă vor fi încurajați să renunțe la mașini. De asemenea, prelungirea liniei M2 de metrou va duce la o mai bună conexiune a Berceniului cu Bucureștiul, cum se dorește într-o zonă metropolitană, spune edilul.

De ce am început acest proiect? Pentru că infrastructura mare transformă zona într-una atractivă pentru investitori, iar acest lucru înseamnă dezvoltare economică și o viață mai bună pentru oameni.

Pentru că generează locuri de muncă bine plătite, bani mai mulți la bugetul local, adică fonduri pentru proiecte noi, un aer mai curat, pentru că vom lăsa mașinile în afara orașului și vom circula cu metroul, dar și scăderea timpilor în trafic, prin depresurizarea Centurii Capitalei și a șoselelor din Sectorul 4.

În plus, este un nou pas către dezideratul de a transforma zona într-una metropolitană, conectată în mod real cu restul orașului”, a explicat Daniel Băluță.

Cookies