Dancing Dreams/ Vise in pasi de dans

de:
11 mai 2011
0 afișări
Dancing Dreams/ Vise in pasi de dans

Spectacolul de dans „Kontakthof” poartă semnătura inconfundabilă a Pinei Bausch şi vorbeşte despre diversele forme pe care le poate lua interacţiunea dintre oameni, întâlnirile dintre un el şi o ea, căutarea dragostei şi a afecţiunii cu toate neliniştile, dorinţele şi îndoielile care vin odată cu asta. Este despre sentimente, care reprezintă o mare provocare, în special pentru tineri.

Pentru aproape un an adolescenţi din 11 scoli din Wuppertal (Germania) au trăit o experienţă emoţionantă. În fiecare duminică, 40 de elevi, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, au repetat sub îndrumarea dansatoarelor Jo-Ann Endicott şi Benedicte Billiet şi sub intensa supraveghere a lui Pina Bausch.

Filmul Dancing Dreams, de Anne Linsel şi Rainer Hoffman redă repetiţiile elevilor care culminează cu seara lansării spectacolului. Adolescenţii sunt surprinşi făcând primele lor încercări stângace de a transforma ideile şi elementele dansului în mişcare, coregrafie şi de a dezvolta o expresie proprie a corpului. În decursul unui an tinerii se descoperă iar procesul prin care trec îi ajută să se dezvolte personal.

Pina Bausch i-a încurajat întotdeauna pe tineri să fie ei înşişi. La sfârşitul repetiţiilor fiecare dintre ei nu numai că s-a maturizat, dar dincolo de asta, au devenit mai încrezători, independenţi şi mai sceptici în faţa prejudecăţilor.

Împlicând o apropiere neobişnuită, filmul îi prezintă pe tinerii protagonişti în moduri sensibile şi sfârseşte prin a contura portretul unei întregi generaţii. Pina Bausch a murit pe 30 iunie, 2009. Dancing Dreams este ultimul său film şi prezintă cel din urmă interviu cu faimoasa coregrafă şi dansatoare.

Sala Atelier.

Cookies