ȘTIRI

Dan Voiculescu a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva magistraţilor care l-au trimis la închisoare

Voiculescu le impută celor doi că motivarea deciziei nu conţine probe împotriva sa, astfel încât condamnarea de 10 ani reprezintă o infracţiune, anume represiune nedreaptă, scrie romaniatv.net.

„Am citit motivarea deciziei din 8 august a Cameliei Bogdan. Am crezut că măcar motivarea va conţine probe directe sau indirecte împotriva mea. Nici urmă de probe! Aşadar, am depus o plângere penală împotriva Cameliei Bogdan şi a lui Mihai Mihalcea pentru săvârşirea infracţiunii de represiune nedreaptă prevăzută de art. 283 alin. 2 Cod Penal care se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”, scria Dan Voiculescu.

Acesta susţine că va merge cu acest proces până la capăt, inclusiv la instanţele europene. „Sunt hotărât – iar consecvenţa mă caracterizează – ca acest dosar să fie judecat, în continuare, atât de instanţele din România, cât şi de cele din Europa. Nu pot lăsa ca tot ce am realizat în această viaţă, prin muncă cinstită, să fie umbrit de o mare nedreptate”, susţine omul de afaceri.

Pe 8 august, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, în Dosarul ICA, în care este acuzat de spălare de bani şi de un prejudiciu de 60 milioane de euro. Voiculescu primise, pe fond, 5 ani de închisoare, însă procurorii DNA au cerut, la judecata de la Curtea de Apel, majorarea pedepsei.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button