ARHIVA B365

Dan Tudorache s-a răzgândit încă o data. Va da bani pentru Spitalul de Arşi din Bucureşti

Am discutat ieri cu cei de la Curtea de Conturi, ne mai păsuiesc un an de zile, deci putem investi până în decembrie 2017. Primăria Sectorului 1 va continua investiţia la Spitalul de Arşi, împreună cu Ministerul Sănătăţii. (…) O să fie o investiţie amplă la Spitalul de Arşi, aşa cum a solicitat Ministrul Sănătăţii. Proiectul se va face în următoarele săptămâni şi va fi avizat de Ministerul Sănătăţii, după care vom şti mai multe date concrete despre costuri„, a declarat Dan Tudorache pentru Mediafax.

„Ministerul Sănătăţii va susţine demersul de investiţii de la Spitalul de Arşi fără reţinere şi colaborează cu Primăria Sectorului 1 în această problemă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu.

Curtea de Conturi a desfăşurat o acţiune de audit financiar în perioada 18.04 – 23.05.2016 la Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice Sector 1, în scopul de a înregistra în contabilitate bunurile aflate în evidenţa acestor instituţii.

„Aspectele au fost clarificate cu conducerea Primăriei Sectorului 1, urmând ca asupra demersurilor de demarare şi realizare a unor investiţii la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Sector 1 Bucureşti să decidă această instituţie”, anunţă Curtea de Conturi.

Dan Tudorache a declarat, în urmă cu două săptămâni, că primăria va acorda 250.000 de euro pentru renovarea secţiei de Antestezie Terapie Intentivă a Spitalului de Arşi, care a fost închisă de Ministerul Sănătăţii pentru a fi renovată. Măsura a fost luată după ce au fost demarate două anchete penale.

Procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar de moarte suspectă după apariţia unei înregistrări cu un pacient internat în Spitalul de Arşi, pe rănile căruia se aflau larve. Anchetatorii au demarat şi o a doua anchetă, pentru ucidere din culpă, după ce o femeie a decedat la unitatea medicală după o transfuzie sanguină greşită.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button