ARHIVA B365

Dan Tudorache: Propunem MS două variante pentru redeschiderea secției ATI de la Spitalul de Arși

Reabilitarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arsi ar putea fi realizată rapid, în maxim două luni, însă acest lucru ar include doar rezolvarea deficiențelor constatate de către inspectorii Direcției de Sănătate Publică București, care au dus la suspendarea activității secției ATI și care se regăsesc în procesul verbal de constatare a condițiilor igienico-sanitare.

În acest termen nu se poate realiza decât dotarea celor cinci camere ale secției ATI cu un sistem de climatizare ultramodern, cu pereți din inox achiziționați din străinătate, precum și cu uși glisante din inox. Însă, dacă ministrul Sănătății va dori ca acest departament să fie modificat complet, realizându-se o secție după cele mai înalte standarde, cu cameră complet sterilă, inclusiv a aerului, atunci lucrările ar putea dura și șase luni, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Fiind vorba despre ministerul de resort, care cunoaște cel mai bine nevoile sistemului medical din România, am propus ministrului Vlad Voiculescu cele două variante pentru deschiderea secției ATI de la Spitalul de Arși. Nu ne rămâne decât să așteptăm răspunsul Ministrului Sănătății în ceea ce privește varianta pentru care optează. Primăria Sectorului 1 va suporta din bugetul local toate costurile investițiilor de la secția ATI a Spitalului de Arși, indiferent de varianta aleasă de ministerul de resort‘, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Primăria Sectorului 1 a investit constant în modernizarea și consolidarea Spitalului de Arși. Lucrările de consolidare a acestei clinici au fost finalizate în anul 2009, cu fonduri de la bugetul local și de la Banca Mondială. Totodată, administrația locală a finalizat în anul 2014 modernizarea blocului operator a acestui spital. În prezent, Primăria Sectorului 1 are în administrare patru spitale, toate de anvergură națională :’Grigore Alexandrescu’, ‘Spitalul de Urgență ‘Floreasca’, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice și Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică și Arsuri. Cu toate acestea, Primăria Sectorului 1 menţionează că are competență doar în ceea ce privește infrastructura spitalicească, aparatura și actul medical fiind atributul exclusiv al ministerului de resort.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button