Dan Tudorache, în atenția DNA. Zeci de percheziții în două dosare. Reacția fostului primar al Sectorului 1

19 nov. 2020
77 Afișari
Dan Tudorache, în atenția DNA. Zeci de percheziții în două dosare. Reacția fostului primar al Sectorului 1

Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 din București, a fost vizat, joi, de mai multe percheziții din Capitală și Ilfov. Fostul edil ar fi implicat în două dosare deschise de Direcția Națională Anticorupție. Mai mult, au fost ridicate documente și din sediul Primăriei Sector 1.

Joi au avut loc percheziții în două dosare penale în care se fac cercetări în legătură cu activitatea fostului primar al Sectorului 1, Dan Tudorache. Au fost ridicate acte inclusiv de la Primăria sectorului 1.

Anunțul DNA privind perchezițiile

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, presupus săvârșite în cursul anului 2020 și anterior.

În cursul zilei de 19 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Reacția fostului primar Dan Tudorache

Într-o postare pe Facebook, Daniel Tudorache a recunoscut percheziția, însă spune că ancheta procurorilor a pornit de la o plângere făcută de succesoarea sa, Clotilde Armand, legată de achiziția de tablete pentru elevii din sector.

„Dragi prieteni, au apărut în mass media informații că am fost vizitat de organele de anchetă de la DNA, care au efectuat o percheziție domiciliară. Pentru a nu se face speculații cu substrat politic și pentru că nu am nimic de ascuns, doresc să vă aduc la cunoștință situația reală.

Percheziția a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea și anume ACHIZIȚIA DE TABLETE pentru elevii din Sectorul 1.

Din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1, achiziția de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. De altfel, Clotilde Armand a început prigoana totală împotriva tuturor angajaților primăriei care nu au “pupat inelul”.

Revenind la percheziție, am pus la dispoziția organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia și onoarea.

Nu am fost “ridicat”, “dus la audieri”, “reținut” sau subiect al vreunei alte acțiuni spectaculoase și nici nu mi s-a adus la cunoștință ca aș avea calitatea de “suspect” sau “inculpat” în vreun dosar.

Mai multe detalii nu știu în acest moment, însă vă voi ține la curent cu orice noutate.
Mă voi prezenta la orice solicitare a autorităților, pentru că, așa cum am mai spus, nu am nimic de ascuns.

Și, cel mai important, sunt liniștit și mândru în legătură cu activitatea desfășurată în mandatul meu de primar al Sectorului 1”, a scris fostul primar, pe pagina de Facebook.

Cookies