Dan Tudorache ar fi câștigat alegerile la Sectorul 1 în fața lui Clotilde Armand după renumărarea voturilor

12 mai 2021
31175 Afișari
Dan Tudorache ar fi câștigat alegerile la Sectorul 1 în fața lui Clotilde Armand după renumărarea voturilor

Dan Tudorache ar fi câștigat alegerile la Sectorul 1 după acțiunea de renumărare a voturilor efectuată de procurori la cele 166 de secții.

Dan Tudorache ar fi câștigat alegerile la Sectorul 1, potrivit surselor Antena 3, în urma acțiunii de renumărare a voturilor. Conform sursei citate, au fost descoperite diferențe mari între voturile renumărate si cele raportate de secții după terminarea procesului de vot de anul trecut.

Dan Tudorache ar fi câștigat alegerile la Sectorul 1

Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului, ar avea cu mai mult de 1000 de voturi mai mult decât Clotilde Armand.

Operațiunea propriu-zisă de renumărare a voturilor a avut loc la sediul Serviciului Control Intern din Capitală, 10 polițiști fiind desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la SIIJ.

Ce a cerut procurorul SIIJ:

Pentru continuarea cercetărilor în cauză se impune efectuarea următoarelor activități de cercetare penală:

  1. Identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secții de votare
  2. Numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzatoare fiecărei din cele 166 secții de votare din cadrul Sectorului 1 București (cât și a votanților înscriși pe listele suplimentare), care și-au exprimat dreptul la vot
  3. Confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării
  4. Predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizare cercetărilor din prezenta cauză

Fostul primar al Sectorului 1 din Capitală, Daniel Tudorache, a declarat la Antena 3 că, înainte de a se pronunța cu privire la rezultatul renumărării voturilor, așteaptă comunicatul oficial al Parchetului General.

”Eu pot să vă spun doar că aștept comunicatul oficial care sper să vină mâine sau cel târziu vineri și atunci putem spune exact ce s-a întâmplat în sectorul 1, la alegeri”.

Un comunicat oficial privind numărătoarea voturilor va fi emis abia mâine, anunţă România TV.

Ce spune avocatul lui Dan Tudorache

„Putem să discutăm doar ipotetic ce se va întâmpla dacă se va confirma că domnul Daniel Tudorache este cel care a câștigat alegerile. Bineînțeles că este de dorit ca fiecare să își păstreze onoarea și doamna primar în funcție să facă pasul în spate, în măsura în care se va dovedi că a pierdut alegerile. În situația în care nu va înțelege să facă acest lucru, probabil că vom merge mai departe pe căile legale. În momentul acesta, mai sunt trei dosare pe rol care au fix acest obiect”, a spus Mihai Drăgan, avocatul lui Daniel Tudorache, la Antena 3, la finalul lunii aprilie.

Cookies