MESAJUL lui Dan Teodorescu despre piesa-manifest. Grigore Leşe a cerut să fie SCOS din videoclip

de:
09 apr. 2016
7 Afișari
MESAJUL lui Dan Teodorescu despre piesa-manifest. Grigore Leşe a cerut să fie SCOS din videoclip

Formaţia Taxi a lansat, joi, piesa „Despre smerenie”, un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, alături de 33 de personalităţi din lumea muzicii, a teatrului şi literaturii, între care Dan Bittman, Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc şi Mircea Cărtărescu. 

„Nu-mi imaginam că un mesaj transmis cu atâta blândețe poate provoca atâta agresivitate. Le cer iertare celor pe care i-a deranjat ce-am spus. Promit să spun, și de-acum încolo, exact ce simt și ce cred. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”, a scris Dan Teodorescu, pe Facebook.

 
Grigore Leşe, solist de muzică populară şi culegător de folclor, a declarat pentru News.ro că a cerut să fie scos din videoclipul trupei Taxi, „Despre smerenie”, care este un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, pentru că i s-a spus că mesajul melodiei este despre bisericile de lemn şi cultura străveche, nu despre un manifest contra Catedralei.
 

„Azi noapte am avut un vis: Catedrala Mântuirii Neamului românesc era gata. Iar eu m-am dus la catedrală de dimineaţă să-l caut pe Dumnezeu. Nu l-am găsit. Sunt convins că era acolo, dar pur şi simplu nu l-am găsit eu, deşi l-am căutat până şi-n sălile polivalente, si în cele 12 lifturi, şi în parcarea subterană şi în spaţiile auxiliare. Nu l-am găsit, dar nu m-am mirat. Acolo totuşi e o suprafaţă de 11 hectare”, aşa începe melodia semnată „Taxi şi prietenii”.

„M-am dus în oraş să-l caut. Am ajuns în Centrul Vechi. M-am gândit că acolo e puţin probabil să-l găsesc (…) Şi până la urmă l-am găsit într-o biserică din lemn. E una undeva pe un deal. L-am vazut de la intrare. N-a fost greu. Biserica are 100 de metri pătraţi în total şi cred că ştiu de ce l-am găsit aici: Dumnezeu preferă lemnul, lemnul şi spaţiile mici”, mai cântă cei de la Taxi, alături de prieteni.

 
Cookies