Dan Șova va fi audiat, marți, de Comisia Juridică din Senat

de:
24 nov. 2015
0 Afișari
Dan Șova va fi audiat, marți, de Comisia Juridică din Senat

Dan Șova va fi audiat, marți, de Comisia Juridică din Senat. De asemenea, săptămâna viitoare, pe 2 decembrie senatorii vor vota propunerea pentru arestarea senatorului Dan Şova. În cadrul şedinţei, conducerea Senatului va discuta solicitarea procurorilor şi o va transmite apoi Comisiei juridice pentru formularea unui raport.

DNA îl acuză pe Şova că ar fi pretins şi ar fi primit 100 de mii de euro în dosarul CET Govora.

Potrivit DNA, „în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Şova Dan-Coman a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al centralei de energie termică CET Govora SA, inculpatul Bălan Mihai, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Concret, inculpatul Şova Dan-Coman i-a spus persoanei denunţătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistenţă juridică cu CET Govora SA de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună.

În schimbul acestui serviciu, Şova Dan-Coman a pretins de la persoana denunţătoare suma de 5000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistenţă juridică ce urma să se încheie între CET Govora şi casa de avocatură respectivă”. 

Cookies