Dan Şova: Un alt referndum, imposibil. Singura posibilitate, încă o suspendare

de:
15 aug. 2012
0 Afișari
Dan Şova: Un alt referndum, imposibil. Singura posibilitate, încă o suspendare

Dan Şova a declarat, în cadrul unui intreviu la RFI, că un nou referendum nu poate fi organizat, în opinia lui, iar singurul lucru posibil în cazul în care Traian Băsescu revine la Cotroceni şi continua să încalce Constituţia este reluarea unei proceduri de suspendare. 

Potrivit legii, Parlamentul va decide calea de urmat după decizia Curţii Constituţionale privind validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. „Parlamentul are o singura optiune, aceea de a respecta si aplica decizia Curtii Constitutionale, care indiferent de rezultatul ei, in mod evident, va nemultumi una dintre parti. Dar nu exista alte cale de urmat, decat respectarea deciziei Curtii Constitutionale” a declarat Dan Şova, citat de Hotnews.

Dan Sova precizeaza că „Daca nu respectam deciziile Curtii inseamna ca ne plasăm în afara statului de drept, chiar dacă nu ne convine acest lucru şi chiar dacp afirm ş susţin că am fi primul stat din UE aflat într-o situaţie comică, adică am avea un preşedinte pus prin hotărâre judecatorească împotriva voinţei cetăţenilor. Dar şi aşa fiind, dacă magistraţii constituţionali vor decide că este posibilă o asemenea enormitate, va trebui s-o respectăm”.

Cookies