ȘTIRI

DAN ȘOVA, în arest la domiciliu

UPDATE: Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea DNA privind arestarea preventivă a lui Dan Șova pentru o perioadă de 30 de zile. În schimb, s-a decis plasarea senatorului în arest la domiciliu. 

„Am formulat o contestație împotriva acestei sentințe și noi și Parchetul. Noi am solicitat respingerea oricărei măsuri preventive împotriva senatorului Dan Șova”, a declarat avocatul lui Dan Șova, la ieșirea de la instanță.

Dan Șova este acuzat de trafic de influență în legătură cu un contract de asistenta juridica de la CET Govora.

Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat vineri cererea DNA privind arestarea preventivă a senatorului Dan Șova, acuzat de trafic de influență în legătură cu un contract de asistenta juridica de la CET Govora. Initial, DNA a cerut ca Instanta suprema sa judece joi cererea sa, insa judecatorii au stabilit ca procesul sa aiba loc vineri, incepand cu ora 9.30.

Procurorul de caz a semnat ordonanţa prin care se dispune reţinerea lui Dan Şova pentru 24 de ore. El a petrecut noaptea de joi în Arestul Poliţiei Capitalei. Dan Şova este acuzat de trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu după ce ar fi făcut presiuni asupra CET Govora să încheie un contract de 10.000 de euro pe lună cu o societate de avocatură din Bucureşti. El ar fi primit jumătate din aceşti bani.

Potrivit procurorilor, Dan Şova îşi plătea ratele la casă cu cei 5.000 de euro pe care îi primea lunar din acest contract.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 3 decembrie 2015, a inculpatului ŞOVA DAN-COMAN, senator, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Măsura preventivă a fost dispusă de procurori, având în vedere că, raportat la calitatea de senator a celui menționat, a fost îndeplinită condiția prevăzută în Constituția României, în sensul în care plenul Senatului a încuviințat cererea de reținere și arestare preventivă în legătură cu infracţiunea reţinută în sarcina inculpatului Şova Dan-Coman.

În ordonanța de reţinere se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada octombrie 2011 – iulie 2014, inculpatul Şova Dan-Coman a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button