BAZAR

Dan Şova, audiat la DNA privind lipsa contractului cu Bechtel

Dan Şova a spus, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a venit să susţină personal pângerea penală.

„Acum domnii procurori ne-au rugat să aducem documente referitoare la corespondența între ministerul nostru și celelalte ministere vizavi de desecretizarea constractului. Acestea a fost singurul subiect discutat. Contractul a fost întodeauna în custodia Transporturilor […], la serviciul de documente speciale, într-o cameră securizată în care eu nu am intrat niciodată”, a spus Dan Șova la ieșirea de la DNA.

Ministrul pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, a depus în urmă cu o săptămână o plângere la DNA „in rem”, în care denunţă absenţa contractului original semnat cu Bechtel. Se pare că Şova ar fi venit marţi la DNA pentru a susţine respectiva plângere, conform Mediafax.

„Plângerea penală (…) cere, de asemenea, ca în situaţia în care se va dovedi că faptele care au condus la lipsa/refuzul de punere la dispoziţie a acestui document îmbracă forma altei infracţiuni să se dispună atragerea răspunderii penale, după caz, pentru infracţiunea de distrugere, furt sau abuz în serviciu contra intereselor publice. (…) Aceasta a fost făcută «in rem» şi nu e îndreptată împotriva unei persoane anume, Direcţia Naţională Anticorupţie fiind în măsură să cerceteze cine se face vinovat pentru lipsa exemplarului original al contractului”, arăta într-un comunicat de presă departamentul condus de ministrul Dan Şova.

Şi fostul ministru al Transporturilor şi prim-vicepreşedinte PDL, Anca Boagiu, preciza, la inceputul lunii august, că a depus plângere penală la Parchetul ICCJ împotriva ministrului Dan Şova, acuzându-l că ascunde contractul original Bechtel semnat de Adrian Năstase în anul 2003 pentru a-l apăra pe fostul premier. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button