DNA a cerut acte de la Comisia de Regulament în cazul senatorului Dan Șova. Termenul expiră miercuri

de:
26 mai 2015
0 afișări
DNA a cerut acte de la Comisia de Regulament în cazul senatorului Dan Șova. Termenul expiră miercuri

UPDATE 13:30 Comisia Juridică are termen de o săptămână de a discuta cazul Șova până marțea viitoare. Iar până mâine Comisia de Regulament din Camera Deputaților trebuie să trimită către DNA toate înscrisurile din 2014-2015 referitoare la cazul Șova sau schimbarea regulamentului Camerei Deputaților.

Solicitarea primită din partea Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție din cadrul DNA a fost înregistrată la Senat în data de 21 mai, documentul intrând în atenția conducerii Senatului în ședința Biroului Permanent de marți.

Senatorul Sebastian Grapă a declarat că Senatul va trimite miercuri dimineață Direcției Naționale Anticorupție toate înscrisurile cerute de instituție.

„Există o solicitare către Comisia de Regulament. Se referă la modificările de regulament în dosarul senatorului Șova. Termenul este foarte scurt și vom trimite toate înscrisurile. O să dăm toate înscrisurile: cele de concediu, cele de protocol, toate, în cazul lui Dan Șova”, a declarat președintele Comisiei de Regulament, Sebastian Grapă.

Grapă a mai explicat și că timpul oferit de DNA pentru a preda actele este foarte scurt. „Timpul este foarte scurt. Vom face copii și le vom trimite, să nu fim acuzați de altceva. Vom trimite mâine dimineață prin corespondență, la adresa indicată. Procedural nu se duce nimeni acolo cu actele în mână. La DNA te duci doar când ești citat”, a mai spus senatorul.

Procurorii DNA au trimis o nouă solicitare către preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în care se arată că DNA „a dispus predarea de către Senatul României a tuturor înscrisurilor întocmite, în anii 2014 şi 2015, de Comisia de Regulament”, anunță romaniatv.net.

DNA solicită Senatului „să predea în cel mai scurt timp”, cel mai târziu 27 mai, documentele în cauză.

„În temeiul dispozițiilor art. 170, alin. 1 C.p.p., prin ordonanța nr. 122/P/2012 din 21 mai, DNA a dispus predarea de către Senatul României a tuturor înscrisurilor întocmite în anii 2014 și 2015 de Comisia pentru Regulament a Senatului. Prin urmare, vă solicităm să predați în cel mai scurt timp, dar nu mai târziu de 27.05.2015 (…), toate înscrisurile întocmite în anii 2014 și 2015 de Comisia pentru Regulament”, se arată în documentul semnat de procuror-șef secție Constantin Claudiu Dumitrescu, și procuror Jean Uncheșelu.

Senatorii sunt avertizaţi că refuzul de a pune la dispoziţia DNA a înscrisurile cerute constituie „infracţiune de obstrucţionare a justiţiei”.

DNA a mai cerut Senatului înscrisuri și la data de 20 aprilie, documente întocmite în anii 2014 și 2015 pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a senatorilor în funcție, inclusiv a senatorului Dan Șova.

Dan Șova nu-și dă demisia din Senat

Jurnaliștii de la gândul.info au revenit asupra informației că Dan Șova și-ar fi dat demisia și au scris că pesediștii i-ar vrea demisia, în condițiile în care Senatul ar trebui să ia o decizie cu privire la reținerea și arestarea sa. Surse din PSD au declarat că un astfel de gest este iminent, dar fostul ministru al Transporturilor nu are de gând să părăsească Parlamentul.

„Nu am demisionat și nici nu am intenția”, a declarat Dan Șova pentru stiripesurse.ro.

Realitatea TV anunță că urmează publicarea în Monitorul Oficial a demisiei lui Dan Șova, iar ulterior procurorii DNA îl vor putea reține pe Șova. DAN ȘOVA este cercetat cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu. 

DNA a trimis în 13 martie procurorului general al Parchetului Instanței Supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviințeze reținerea și arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Șova, pentru trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Anchetatorii au cerut incuviintarea retinerii si arestarii senatorului in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

Comisia juridica a avizat miercurea trecuta, cu sase voturi „pentru” si cinci „impotriva”, solicitarea privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova.

Dan Sova a declarat, dupa audierea in Comisia juridica, unde si-a aparat cauza in fata colegilor juristi, ca nu doreste sa faca declaratii si ca singurul lucru pe care doreste sa il transmita este ca „a spus numai adevarul in comisie si in plen va face la fel”.

Cookies