BAZAR

Dan Helciug a câştigat procesul cu ARD pentru imnul din campania electorală VIDEO

Piesa „Câştigăm cu inima”, compusă de Dan Helciug, a fost utilizată de ARD ca imn de campanie în preajma alegerilor parlamentare din decembrie 2012. Cântăreţul a acuzat că PDL, Forţa Civică şi PNŢCD nu l-au plătit pentru folosirea piesei.

Helciug a intentat proces, iar instanţa a decis că partidele din defuncta ARD nu şi-au îndeplinit obligaţiile impuse de regimul drepturilor de autor, scrie rtv.net. În consecinţă, Helciug urmează să primească despăgubiri în valoare de 15.000 euro.

Dan Helciug a fost contactat de agenţia de publicitate La-Luna pentru a oferi melodia „Campionii” pentru imnul unui partid. În ziua respectivă, el a facut câteva modificari pe piesă şi a trimis-o drept demo agenţiei. A doua zi, la lansarea candidatilor ARD în Sectorul 3 din Bucureşti, melodia era prezentată drept imnul oficial, fără ca artisul să îşi fi dat acordul.

„A fost o propunere pentru un partid politic, habar n-am avut care, că s-a întâmplat de pe o zi pe alta. Urma să fiu contactat din nou, ca să stăm la masă la negocieri, ca să stabilim termenii contractului. Era o propunere de colaborare. Este un pic modificat textul. Era un demo. O propunere”, declarat Helciug în decembrie 2012 pentru Ziare.com, adăugând că nu se aştepta la aşa ceva, mai ales că intermediarul de la agenţia de publicitate era un cunoscut al său.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button