Dan Diaconescu relansează, marţi, OTV

de:
14 oct. 2013
0 Afișari
Dan Diaconescu relansează, marţi, OTV

Diaconescu a declarat pentru hotnesws.ro ca frecventa digitala terestra e cea folosita pina acum de televiziunea Romit TV, desi un oficial al acestui post declarase ca televiziunea lui Dan Diaconescu „nu va emite de pe frecventa Romit TV”.

Relansarea OTV este invaluita in incetitudine, atit timp cit Ionut Pavel, vicepresedinte Romit TV, a spus ca televiziunea lui Dan Diaconescu „va emite pe frecventa lui care i-a fost acordata de statul Italian si care este pentru transmisie prin satelit. In clipa de fata discutam doar despre o posibila preluare de catre noi a anumitor programe din grila OTV. Noi i-am facut partea de consiliere tehnica pentru deschiderea firmei si obtinerea licentei”.

Diaconescu a evitat la rindul lui sa raspunda la intrebarea daca a preluat printr-o firma frecventa operata de Romit TV sau sub ce forma o foloseste. El a refuzat sa spuna prin ce firma opereaza postul OTV in Italia, invocind complicatii in relatiile cu CNA. El a aratat ca „OTV-ul italian” va opera dintr-un studio din Vatican, unde el isi va realiza emisiunile singur sau cu invitati in acel studio sau, la distana, in studioul din Bucuresti.

Diaconescu a mai declarat ca pana in acest moment nu a incheiat contracte cu cablistii mari, ci doar cu circa o suta de firme de cablu care acopera maximum 10% din piata.

„Firmelor de cablu care nu preiau emisia OTV le vom da un termen pina cand pot fi de acord sa ne preia (…), dupa care nu vom mai da semnal, vom apela la o noua platforma prin care vor imparti antene oamenilor, cum au facut si firmele de cablu, lucru care poate fi un mare business din care vom cistiga bani frumosi”, a mai sustinut Diaconescu.

Diaconescu a adaugat ca marti seara va incerca un duplex intre studioul din Italia si studioul OTV de la Bucuresti, cel din Strada Preciziei, pe care el il prezinta drept un punct de lucru al televiziunii din Italia. Pentru inceput, pana cand se va lamuri situatia in privinta cablistilor, el a spus ca programul va fi „o bucla de promo” cu emisiuni in reluare, emisiunile postului urmand sa fie introduse treptat in grila.

Pina la ora actuala, cablistii nu au anuntat nici o schimbare de grila la CNA, dar si aici Dan Diaconescu ridica un semn de intrebare, aratind ca OTV nu este neaparat un post nou, dat fiind ca frecventa pentru „brandul OTV” a existat in grilele cablistilor.

Reamintim ca CNA a retras licenta audiovizuala societatii Ocram Televiziune, pentru postul OTV, pe data de 23 ianuarie 2013, din cauza amenzilor acumulate de acest post in ultimii ani si ramase neachitate.

Cookies