Dan Diaconescu a fost ridicat de Poliție și dus în arest: A fost condamnat la cinci ani și șase luni

de:
04 mart. 2015
1 Afișari
Dan Diaconescu a fost ridicat de Poliție și dus în arest: A fost condamnat la cinci ani și șase luni

UPDATE. Dan Diaconescu a fost săltat de polițiști și dus la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile în carantină. Dan Diaconescu este dus în cătușe la închisoare. El va fi nevoit, de asemenea, să îi plătească lui Ion Moț, primar al comunei arădene Zarand, suma de 19.377 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

 „Eram pregătit cu un discurs pentru achitare. Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, acum m-au închis pe mine. Îmi pare rău că trebuie să trăiesc din banii românilor. După această decizie nimeni nu mai poate avea încredere în justiția din România”, a declarat Dan Diaconescu, vizibil emoționat, când a ieșit din reședința sa. 

UPDATE: Cei doi polițiști care au venit să îl ridice pe Dan Diaconescu de acasă au fost întâmpinați de Simona Man, liderul PP-DD. 

Magistraţii au decis ca, în cazul fondatorului OTV, să fie scăzută din pedeapsă perioada în care el a fost reţinut şi arestat preventiv, respectiv între 22 şi 25 iunie 2010.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Doru Pârv, fost realizator de programe la OTV, la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, el neavând dreptul de a desfăşura vreo activitate în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de cinci ani după ce iese din închisoare.

Completul de la Curtea de Apel Bucureşti, format din judecătoarele Raluca Moroşanu şi Adina Adriana Radu, a decis, în acelaşi caz, şi condamnarea lui Ghezea Mitruş, fost realizator de programe la OTV, la doi ani şi şase luni de închisoare cu execurtare, jurnalistul neavând voie să mai participe la vreo activitate în presă, pentru cinci ani, după executarea pedepsei principale.

Fostul patron de televiziune dar și candidat la președinție Dan Diaconescu este acuzat că ar fi ameninţat un primar din Arad că va face publice anumite informaţii şi l-ar fi şantajat. Primarul trebuia să îi dea lui Dan Diaconescu 200.000 euro pentru a nu face dezvăluiri compromiţătoare.

Dan Diaconescu a fost condamnat în prima instanţă la 3 ani de închisoare cu executare, însă judecătorii de la Curtea de Apel vor da o decizie definitivă.

Procurorii au cerut majorarea pedepsei de trei ani la care Diaconescu a fost condamnat de o instanță inferioară.

În urmă cu 4 ani a fost arestat preventiv 29 de zile în acest caz, dar ulterior a fost eliberat.

În 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu a fost trimis în judecată pentru şantaj, alături de Doru Pârv şi Ghezea Mitruş. Aceştia ar fi făcut presiuni asupra primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Dan Diaconescu l-ar fi ameninţat pe primarul arădean în mod repetat, chiar şi în timpul emisiunilor sale,

Mai mult, sub ameninţarea presiunilor Ion Moţ i-a dat realizatorului TV suma totală de 200 de mii de euro. 

Cookies