Dan Diaconescu a plecat dimineață de la București la Constanța, la audieri. Între timp, stenograme și imagini cu telefonul ascuns printre animăluțe de pluș

13 apr. 2023
285 Afișari
Dan Diaconescu a plecat dimineață de la București la Constanța, la audieri.  Între timp, stenograme și imagini cu telefonul ascuns printre animăluțe de pluș
Dan Diaconescu a plecat dimineață de la București la Constanța, la audieri. Între timp, stenograme și imagini cu telefonul ascuns printre animăluțe de pluș | Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE – Dan Diaconescu a scăpat de arestul la domiciliu: El va fi cercetat, în continuare, sub control judiciar.

Este decizia luată de Tribunalul Constanţa, care a judecat cel două contestaţii depuse la decizia de arestare la domiciliu , care a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute de Judecătoria Constanţa. Magistraţii au decis azi plasarea sub control judiciar. Nici la intrare nici la ieşire nu a făcut declaraţii, dar avocatul său a afirmat că stenogramele care circulă în spaţiul public nu sunt adevărate. 

Știrea inițială:

Fostul patron al OTV Dan Diaconescu, a plecat dimineață de la București la Constanța, unde tribunalul va judeca cele două contestaţii pe care le-a depus la decizia de arestare la domiciliu. Este o decizie luată la sfârşitul săptămânii trecute de către judecătorii constănțeni în dosarul în care e anchetat, printre altele, pentru de acte sexuale cu minore.

Procurorii au anexat la dosar, mai multe fişiere audio-video care redau inclusiv conversații în care fostul patron de televiziune ar cere să cumpere virginitatea unei fete. Avocatul fostului patron OTV susține că stenpgramele nu sunt adevărate.

Dan Diaconescu, filmat dintre animăluțe de pluș. Plus stenograme cu „fetița mea”

Între timp, în presă au apărut stenograme ale discuțiilor dintre fostul patron OTV și  minorele gemene. Aanchetatorii spun că Dan Diaconescu fost filmat în timpul unei întâlniri cu una dintre fete cu un telefon ascuns printre animale de pluş. 

Într-una din stenogramele consultate și citate de G4Media.ro,  el solicită, la telefon, o fată virgină, iar persona cu care stă de vorbă îi spune că are o prietenă virgină, dar îl avertizează că are 15 ani.

Stenogramele DD. Spicuiri

Dan Diaconescu: Te-ai interesat și tu de ce te-am rugat aseară?
XX: O să mă interesez, o să vorbesc cu o prietenă.

DD: Dar știi tu că mai e sau ce?
XX: Dar tu vrei virgină, virgină?

DD: Normal, ce înseamnă, virgină doar pe jumătate sau ce?
TA: Am o fată, dar are 15 ani.

DD: Păi da…legal, știi cum se zice.
XX: 16,17…ei, da.

O întâlnire amoroasă cu o minoră ar fi fost filmată

Procurorii spun, în referatul lor, că Dan Diaconescu ar fi fost filmat în timpul unei întâlniri amoroase cu una dintre minore:

Ziua următoare, XX l-a chemat iar pe numitul Dan Diaconescu în apartament, pentru a întreține relații sexuale contra sumei de câteva sute lei şi o cutie de ciocolată, pe care le-a primit de la acesta, dar anterior sosirii numitului Dan Diaconescu, **** a ascuns în alt dormitor telefonul său mobil, care avea camera de înregistrare video pornită, pe un raft, printre animale de pluș, în dreptul unui iepuraș roz din pluș. După plecarea numitului Dan Diaconescu, au verificat imaginile surprinse de camera video a telefonului lui ****, ocazie cu care martorul a observat că XX întreținea relații sexuale cu clientul său.

Fostul patron OTV respinge  toate acuzații procurorilor, care îl acuză de act sexual cu un minor în formă continuată și de  folosire a prostituţiei infantile în formă continuată.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies