Dan Diaconescu a fost săltat din debara, unde s-a ascuns de polițiștii veniți după el la București. Acuzat de sex cu minore, spune că nimic nu-i adevărat

06 apr. 2023
512 afișări
Dan Diaconescu a fost săltat din debara, unde s-a ascuns de polițiștii veniți după el la București. Acuzat de sex cu minore, spune că nimic nu-i adevărat
Dan Diaconescu a fost săltat din debara, unde s-a ascuns polițiștii veniți după el la București. Acuzat de sex cu minore, spune că nimic nu-i adevărat | Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Dan Diaconescu, fostul patron OTV, s-a ascuns în debara azi-dimineață, când la ușa casei lui din Cartierul Primăverii au apărut polițiștii de la Constanța, unde are dosar penal pentru relații sexuale cu minore.

Amănunte de la perchezițiile de acasă de la Dan Diaconescu vin de la surse judiciare citate de A3-CNN.

Din debaraua de la București, Dan Diaconescu a plecat sub escortă spre Constanța

Astăzi, în locuința din București a lui Dan Diaconescu au venit anchetatori de la Constanța, unde are dosar pentru mai multe infracțiuni grave. Este suspectat că, în anii 2020 și 2021, a întreținut, contra cost, relații sexuale cu o minoră, cunoscând vârsta fetei (la acea vreme, încă nu împlinise 15 ani) Ulterior, a făcut același lucru, cu sora geamăna a a copilei. Iar relațiile sexuale, în ambele cazuri, ar fi avut loc și la București, și la Constanța.

În aceeași perioadă, Dan Diaconescu ar fi încercat să găsească o minoră virgină, căreia să-i cumpere virginitatea. A fost păcalit de una dintre minore, care i-a zis că are prietena virgină. A fost filmat și, mai apoi, șantajat să ofere bani, dacă nu vrea ca imaginile să devină publice, spun aceleași surse judiciare ale A3-CNN.

Culmea ironiei este că, în 2015, Dan Diaconescu a fost condamnat la închisoare pentru șantaj: din pedeapsa  de 5 ani și jumătate, a executat doi ani.

Undeva înainte de ora 14:00, din casa lui Dan Diaconescu a ieşit şi avocatu fostului patron OTV, care a declarat că exista un mandat de percheziție emis de către judecătoria Constanța; avocatul a mai spus că Diaconescu este nevinovat. Șim el, când a ieșit, a zis „N-am făcut nimic.”

Percheziții acasă la fost patron OTV

Din casa lui Dan Diaconescu, anchetatorii au ridicat mai multe obiecte, inclusiv telefoane și laptopuri pe care urmează le percheziționate.

Oficial, anchetatorii spun că vor oferii informații  după ce Diaconescu va fi audiat și informat despre acuzațiile care i se aduc. Așa a precizat, pentru Mediafax, procurorul Daniel Alexandru Olteanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța:

Dosarul penal este înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța. Dosarul penal a fost înregistrat anul acesta la parchetul nostru. Cercetările sunt efectuate de către polițiștii de la Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Constanța. Nu putem comunica pentru moment nici măcar natura infracțiunilor, pentru care se fac cercetări. 

Surse judiciare spun, totuși, că Dan Diaconescu este acuzat de act sexual cu un minor în formă continuată şi de folosirea prostituției infantile în formă continuată.

Citește și:

Cookies