Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, A MURIT într-un accident rutier FOTO&VIDEO UPDATE

de:
22 mai 2016
3 Afișari
Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, A MURIT într-un accident rutier FOTO&VIDEO UPDATE

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, şi-a pierdut viaţa, duminică seară, într-un accident rutier petrecut în judeţul Ilfov, pe drumul ce leagă localităţile Buftea de Corbeanca. 

UPDATE Dosarul privind accidentul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, în urma căruia omul de afaceri a decedat, va fi preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a declarat pentru MEDIAFAX Procurorul General al României, Augustin Lazăr.

„Dosarul va fi preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub coordonarea domnului procuror Romulus Varga. Un procuror de la parchetul local s-a deplasat la faţa locului pentru a participa la cercetări. Autoturismul a fost ridicat şi dus la sediul IPJ Ilfov. Toata probele ridicate de la faţa locului au fost conservate”, a declarat Procurorul General al României, Augustin Lazăr.

Procurorul Romulus Varga, cel care va investiga accidentul în urma căruia a decedat patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, este unul dintre magistraţii care se instrumentează dosarul privind zădărnicirea combaterii bolilor, în care societatea lui Dan Condrea a fost pusă sub învinuire.

 

Sursa: Digi24

UPDATE Dan Condrea și-a schimbat mașina în urmă cu câteva zile, spun angajați ai Hexi Pharma. Dan Condrea a renunțat la SUV-ul pe care îl conducea de obicei și a început să conducă mașina în care era în momentul accidentului. În acte, acest automobil aparține tatălui omului de afaceri decedat, potrivit angajaților Hexi, relatează Digi 24.

UPDATE Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, era aşteptat luni dimineaţă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma acestui demers judiciar luându-se în calcul şi varianta reţinerii, au declarat surse judiciare pentru agenţia News.ro

Sursele citate au arătat că Dan Condrea fusese invitat, luni dimineaţă, la Parchetul ICCJ pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile formulate de procurori împotriva sa. De asemenea, în urma acestui demers procurorii aveau în vedere inclusiv varianta reţinerii şi solicitării unui mandat de arestare preventivă, au precizat sursele citate.

Anchetatorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului ICCJ au anunţat că decesul patronului Hexi Pharma nu va împiedica desfăşurarea anchetei în cazul dezinfectanţilor folosiţi în spitale. Procurorii spun ca dosarul îşi va urma cursul firesc, se vor administra probe şi vor fi audiate persoane ce au legătură cu cauza. Totodată se vor dispune măsurile legale ce se impun în urma acestor proceduri.

UPDATE Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiţie Judeţean Ilfov a declarat că există doi martori oculari care au văzut cum s-a produs accidentul în care a fost implicată maşina lui Dan Condrea, aceştia fiind audiaţi în cadrul anchetei la Serviciul Rutier Ilfov. Burada mai spune că se ia în calcul varianta sinuciderii.

Un martor în cazul accidentului în care ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat duminică de polițiști, urmând ca în cursul serii să fie audiată încă o persoană, a spus Burada.

Potrivit acesteia, mașina implicată în accident a fost sigilată și urmează să fie supusă unei expertize. Ea a susținut că accidentul s-a produs pe drumul dinspre Corbeanca spre Buftea. Șoferul a pierdut controlul volanului și a ieșit în afara părții carosabile, iar pe șosea oamenii legii nu au găsit urme de frânare.

‘Luăm în calcul orice ipoteză. Autoturismul a fost sigilat. Este vorba de un bărbat de 39 de ani, conform documentelor găsite în afara autoturismului. Nu putem confirma identitatea acestuia, urmează proba ADN. Șoferul era decedat când au ajuns polițiștii la fața locului. O femeie a venit pentru a-l identifica. Există doi martori, un biciclist și un șofer care a fost depășit de victimă. A fost audiată o persoană, urmează cealaltă persoană. Evenimentul a fost sesizat la 18,47. S-a efectuat cercetarea la fața locului. Expertiza auto urmează să stabilească viteza cu care rula și alte detalii care ar putea duce la cauza accidentului. Luăm în calcul și varianta sinuciderii’‘, a adăugat oficialul IPJ Ilfov, citat de Agerpres.

CITEŞTE ŞI REACŢII după ce patronul Hexi Pharma a murit. Ponta: „Chiar e şocant! Cum e posibil aşa ceva?”

UPDATE Directorul SABIF, Alis Grasu, a declarat că în jurul orei 18,58 a fost înregistrat un apel privind un accident rutier grav în comuna Corbeanca.

”Am primit un apel în jurul orei 18,58, în urma unui accident foarte grav în comuna Corbeanca. În mașină se afla un bărbat, singur, în jur de 40 de ani. Echipajul SABIF a ajuns în 10 minute. Bărbatul prezenta leziuni extrem de grave. La scurt timp a ajuns la fața locului și o altă mașina de tip C. S-au făcut manevre salvatoare de viață, dar, din păcate, leziunile foarte grave erau incompatibile cu viața”, a precizat Alis Grasu,  pentru Agerpres.

UPDATE Polițiștii au deschis o anchetă pentru a vedea în ce împrejurări s-a produs accidentul. Printre variantele luate în calcul se numără o defecțiune a automobilului, precum şi posibilitatea ca șoferul să fi adormit la volan. 

Anchetatorii nu exclud însă nici varianta ca patronul Hexi Pharma să se fi sinucis, deoarece la faţa locului nu s-au găsit urme de frânare, drumul era drept, iar habitaclul maşinii are deteriorările cele mai vizibile în zona în care se afla şoferul.

Imagini: România TV

Maşina condusă de acesta a intrat într-un copac, impactul fiind atât de violent încât bărbatul şi-a pierdut viaţa pe loc. Echipele de salvatori ajunse la faţa locului au găsit o victimă desfigurată. Maşina a fost distrusă total.

Imagini: Digi 24

Actele găsite în autoturism aparţin lui Dan Condrea, au declarat aceleaşu surse pentru Mediafax. La faţa locului a fost chemată soţia bărbatului care l-ar fi recunoscut după haine.

După ce se va încheia cercetarea la faţa locului, poliţiştii vor dispune şi o analiză ADN pentru a se stabili cu certitudine că este vorba despre Dan Condrea.

Circulația în zonă a fost blocată în totalitate.

UPDATE: Se pare că Dan Condrea a intrat cu maşina într-un copac de pe marginea drumului, undeva între Buftea şi Corbeanca. Martorii spun că el conducea cu mare viteză, pe o porțiune de drum drept. Automobilul a fost distrus complet, iar șoferul a fost desfigurat, însă actele patronului Hexi Pharma au fost găsite lângă mașină. 

Există informații neconfirmate oficial că Dan Condrea se afla la volan iar, în urma impactului, acesta și-ar fi pierdut viața, transmite digi24.ro. La fața locului se află mai multe echipaje de poliție și ambulanțe.

Alexandru Dan Condrea controla sau era acţionar în România la cel puţin şase firme, majoritatea din domeniul serviciilor medicale. Afacerile cumulate ale companiilor sale au depăşit 30 milioane de lei în 2014., scrie news.ro

Hexi Pharma, bijuteria coroanei din portofoliul controlat de Condrea, a fost înfinţată în 1994 şi are ca domeniu de activitate fabricarea preparatelor farmaceutice. Condrea era asociat cu 93,7% din acţiuni. Compania a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri de 18,9 milioane de lei şi un profit net de 1,8 milioane de lei, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor. Valoarea datoriilor companiei depăşeşte însă rulajul – 20,7 milioane de lei. Hexi Pharma are 45 de angajaţi.

Medical Cleaning, firmă specializată pe activităţi de curăţenie, a avut în 2014, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, o cifră de afaceri de 7,4 milioane lei, un profit net de 0,7 milioane lei şi un număr de 247 de angajaţi.

Signum Service, care activează în domeniul arhivării de date, a avut în 2014, potrivit aceloraşi date, afaceri de 2,3 milioane lei, un profit net de 0,76 milioane lei şi un număr de 50 de angajaţi.

Health Services Company, specializată pe servicii de sănătate, a raportat la Ministerul Finanţelor o cifră de afaceri de 1,37 milioane lei, un profit net de 0,4 milioane lei şi un număr 17 angajaţi.

Hexi Med, specializată pe activităţi de asistenţă medicală, a avut în 2014, potrivit datelor publicate pe site-ul Finanţelor, o cifră de afaceri de 0,36 milioane lei, o pierdere de 0,28 milioane lei şi un număr de 11 angajaţi.

Ochmed, specializată în domeniul acordării de asistenţă medicală, figurează cu o cifră de afaceri zero pe site-ul Ministerului Finanţelor şi cu zero angajaţi.

Scandalul dezinfectanților

Firma Hexi Pharma, implicată în  scandalul dezinfectanților, este urmărită penal în dosarul deschis la Parchetul General. Acuzațiile sunt zădărnicirea combaterii bolilor și falsificare de produse.

Hexi Pharma a cerut intrarea în insolvenţă pentru o datorie de aproape 23,5 milioane de lei. În acelaşi timp, firma are facturi neachitate de milioane de euro către două offshore-uri din Cipru, care ar fi fost controlate tot de Dan Alexandru Condrea.

La solicitarea procurorilor, magistrații au respins cererea de intrare în insolvență. Judecătorii au suspiciuni în legătură cu o posibilă manevră financiară printr-un offshore din Cipru, controlat de Dan Condrea, patronul Hexi Pharma.

Judecătorii spun că prin intermediul acestui offshore ar fi fost transferate sume mari de bani pentru a scăpa de măsurile asiguratorii dispuse în cadrul anchetei aflate în desfășurare la Parchetul General. În acest dosar, Hexi Pharma este pusă sub acuzare pentru participație improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Instanța a dispus şi oprirea producţiei de soluţii dezinfectante de către Hexi Pharma timp de șase luni. Magistrații motivează că, prin acțiunile sale, compania nu a făcut nimic pentru oprirea transmiterii infecțiilor din spitale.

În motivarea judecătorilor de respingere a cererii de insolvență se arată că Hexi Pharma a vândut produse către 300 de unități spitalicești din țară în perioada 2012-2016.

După ce testele cerute de Guvern au arătat că dezinfectanții produși de Hexi Pharma era diluați chiar de mii de ori, compania a prezentat scuze.

„În urma rezultatelor anunțate astăzi, Hexi Pharma își cere scuze, public, atât medicilor și personalului medical cât și tuturor persoanelor care au fost sau ar fi putut fi afectate de aceste neconformități”, arăta un comunicat al companiei.

 

Cookies