ANCHETĂ în cazul morţii lui DAN CONDREA. Detalii din dosar. Ce le-a spus soţia poliţiştilor UPDATE

de:
23 mai 2016
0 Afișari
ANCHETĂ în cazul morţii lui DAN CONDREA. Detalii din dosar. Ce le-a spus soţia poliţiştilor UPDATE

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, compania implicată în scandalul dezinfectanţilor, a murit, duminică seara, într-un accident rutier produs în județul Ilfov. Condrea şi-a pierdut viaţa după ce mașina pe care o conducea a intrat cu viteză într-un copac de pe marginea drumului. El a fost desfigurat în urma impactului, dar oamenii legii l-au identificat pe baza actelor găsite lângă mașină. 

UPDATE 18.00 Uliana Ochinciuc, partenera de viaţă a lui Dan Condrea, l-a identificat pe Dan Condrea la Serviciul de Medicină Legală Ilfov, după ce a stat aproape o oră şi jumătate la sediul instituţiei. 

UPDATE 14.20 Uliana Ochinciuc, partenera de viaţă a lui Dan Condrea, a ajuns luni la sediul Serviciului de Medicină Legală Ilfov pentru identificarea persoanei decedate şi pentru a participa la întocmirea documentelor privind ridicarea cadavrului. Tot ea este cea care l-a identificat duminică seara, la locul accidentului, după haine.

Autopsia în cazul lui Dan Condrea a fost finalizată urmând ca documentele să fie trimise procurorilor. Procurorii au cerut şi o analiză ADN, pentru a se stabili cu certitudine că este vorba despre Dan Condrea, test care va fi făcut la Institutul de Medicină Legală Bucureşti, la cererea serviciului judeţean, şi va fi gata în cel puţin două zile, precizează surse IML.

UPDATE 14.00 Medicii legiști au încheiat necropsia în cazul lui Dan Condrea.Medicii de la Institutul de Medicină Legală au preluat probe ADN în cadrul necropsiei, perioadă cea mai scurtă pentru a ieși rezultatele fiind de două zile. Însă această procedură se poate întinde și pe o perioadă de două luni. Proba ADN va fi confirmarea că trupul aparține omului de afaceri, relatează Digi 24.

UPDATE 12.20 Dan Condrea vorbea la telefon cu partenera sa de viaţă în momentul producerii accidentului, spun anchetatorii, relatează Digi 24.  Actuala soție a lui Dan Condrea le-ar fi declarat polițiștilor că a vorbit foarte mult la telefon cu el în acea zi. Atunci când legătura telefonică s-a întrerupt, ea a insistat să-l sune până în momentul în care au apărut polițiștii la fața locului. Potrivit informațiilor obținute de Digi24, unul dintre polițiști a răspuns la telefon și i-a spus soției ce s-a întâmplat. O altă echipă de poliție a mers la domiciliul acestora de unde au preluat-o pe soție și au mers la locul accidentului pentru a face prima identificare. Ea a confirmat documentele găsite la fața locului și a spus că îl recunoaște după hainele pe care patronul Hexi Pharma le purta.

Soția lui Dan Condrea a mai povestit că acesta i-ar fi spus că merge să ia o gură de aer, că nu se simțea deloc bine, că era destul de agitat și că a dormit foarte puțin.

UPDATE 12.18 Dosarul mortii lui Condrea va fi coordonat de procurorul care s-a ocupat si de cazul Elodia şi care se ocupa si de dosarul Hexi Pharma. „Dosarul va fi preluat de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub coordonarea domnului procuror Romulus Varga. Un procuror de la parchetul local s-a deplasat la fata locului pentru a participa la cercetari. Autoturismul a fost ridicat si dus la sediul IPJ Ilfov. Toata probele ridicate de la fata locului au fost conservate”, a declarat procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar.

UPDATE 12.05 „Ceea ce mă miră este faptul că se încearcă găsirea unui răspuns doar din perspectiva a două infracțiuni, fie omor, fie accident din culpă care ar fi urmare a unei idei de sinucidere. Cred că există și o a treia variantă, care, din punctul meu de vedere, ar trebui cel mai serios luată în considerare, respectiv determinarea sinuciderii, pentru că suntem în prezența unei afaceri foarte mari și cel care a decedat a avut un monopol. Ori, un astfel de monopol nu se acordă cuiva doar pentru ochii lui frumoși”, a spus Alexandru Lele, fostul procuror din cazul Panait, la Digi24.

„În momentul în care o astfel de afacere foarte profitabilă este cedată unei persoane, persoana respectivă este în mod cert ținută sub control și atunci când începe afacerea și când ar avea anumite idei de a se desprinde de cei care au lansat-o”, a adăugat fostul procuror.

UPDATE 11.40 Procurorii Parchetului instanţei supreme au preluat, luni, de la Parchetul Judecătoriei Buftea, dosarul privind accidentul rutier în urma căruia şi-a pierdut viaţa Dan Condrea, patronul Hexi Pharma.

Într-un comunicat de presă transmis luni, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie anunţă că procurorul general a dispus preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme de la Parchetul Judecătoriei Buftea a dosarului privind accidentul rutier produs duminică seară:

„Dosarul a fost înregistrat, iniţial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

În seara zilei de 22 mai 2016, o echipă mixtă formată din poliţişti şi criminalişti din cadrul I.P.J. Ilfov, coordonată de un procuror, s-a deplasat la locul accidentului pentru efectuarea cercetării la faţa locului. Totodată, au fost identificaţi doi martori oculari care au fost audiaţi.

În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei, urmând a se dispune efectuarea unei expertize tehnice auto pentru stabilirea dinamicii şi a împrejurărilor producerii accidentului, autoturismul fiind ridicat şi transportat la sediul organelor de poliţie în vederea efectuării de cercetări.

Din primele verificări şi acte efectuate a rezultat că, la data de 22 mai 2016, ora 18:30, în timp ce conducea un autoturism marca Opel din direcţia Corbeanca către Buftea, conducătorul auto a ieşit în afara carosabilului, izbindu-se violent de copacii de pe marginea drumului. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorului auto.

În cursul zilei de astăzi se continuă cercetarea la faţa locului de către poliţişti şi experţi ai Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea unui procuror.”

 

UPDATE 10.30 Procurorul general, Augustin Lazar, a declarat că luni se evaluează prejudiciul în cazul Hexi Pharma, iar pentru extinderea urmăririi penale era iminentă chemarea lui Dan Condrea pentru a i se comunica o nouă învinuire şi „s-ar fi putut întâmpla multe lucruri pe care el le-a ştiut”.

Augustin Lazar a precizat că, de regulă, în cazul unui accident de circulaţie cu moartea persoanei, se face cercetare pentru ucidere din culpă, pentru a se vedea circumstanţele în care a survenit decesul acelei persoane.

UPDATE 10.20 Dan Condrea a plecat de acasă în jurul orei 17.00. Paznicii de la complexul rezidențial din zona centurii Capitalei în care locuia patronul Hexi Pharma spun că acesta era nervos, supărat, relatează Digi 24.  Mai mult, spun paznicii, Dan Condrea a plecat cu o mașină pe care nu o folosea în mod obișnuit. Este vorba despre mașina implicată în accident, pe care o folosise tatăl omului de afaceri.

UPDATE 10.05 Medicii de la Serviciul de Medicină Legală din Ilfov fac, luni, necropsia în cazul bărbatului despre care oficiali din cadrul Parchetului General şi surse din rândul poliţiştilor spun că ar fi patronul Hexi Pharma, Dan Condrea. Autopsia durează aproximativ trei ore, la sediul IML Ilfov fiind aşteptat şi un aparţinător al bărbatului pentru o nouă identificare, nefiind suficientă cea de duminică seara, au precizat pentru Mediafax surse medicale. Procurorii au cerut şi o analiza ADN, pentru a se stabili cu certitudine că este vorba despre Dan Condrea, test care va fi făcut la Institutul de Medicină Legală Bucureşti, la cererea serviciului judeţean, şi va fi gata în cel puţin două zile, precizează aceleaşi surse.

UPDATE 9.30 Procurorul general Augustin Lazăr a declarat că nu sunt indicii că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi fost filat, deoarece nu era necesară o astfel de măsură. „Cu privire la procedeele tehnice de supraveghere, se știe foarte bine că ele nu sunt publice și faptul că un anumit procedeu tehnic a fost pus în aplicare la un anumit moment dat este făcut public de procurorul de caz atunci când apreciază el, respectiv cam la sfârșitul soluționării dosarului pentru a nu se impieta asupra mersului anchetei. Nu sunt indicii, vă spun eu că nu sunt indicii că au existat și nu era necesară o astfel de măsură”, a declarat Augustin Lazăr, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor dacă Dan Condrea a fost filat în momentul accidentului.

UPDATE Poliţiştii au reluat cercetarea la faţa locului pe drumul unde maşina lui Dan Condrea şi-a pierdut viaţa după ce maşina sa s-a izbit duminică de un copac. Poliţiştii au evaluat din nou întreaga zonă unde şi-a pierdut viaţa Dan Condrea şi au refăcut măsurătorile cu părţile componente ale maşinii care nu au fost luate în calcul de colegii lor de la IPJ Ilfov, cei care au făcut primele cercetări, duminică seară. Poliţiştii beneficiază şi de un laborator criminalistic mobil care îi ajută să poată recolta mai uşor probele de la locul accidentului.

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat, luni dimineaţa, că dosarul privind accidentul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, va fi preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, pentru că „există resurse superioare în instrumentarea cauzei”.

Anchetatorii au reluat, luni, cercetările la locul producerii accidentului. „Cercetările au fost reluate de dimineaţă pentru a ne asigura că toate mijloacele de probă au fost identificate şi ridicate”, a mai spus Lazăr.

„În ultimele cateva zile organele judiciare, sub coordonarea procurorilor, au ridicat mai multe documente, contracte de vânzare-cumpărare încheiate de fimă cu spitalele din Bucureşti şi din împrejurimi. Astăzi se putea evalua şi se va evalua care este prejudiciul în acest caz. Era iminentă chemarea celui în cauză pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirea. Se puteau lua măsuri preventive. Există indicii că astăzi urma să fie audiat şi se puteau întâmpla mai multe lucruri. Cei implicaţi în cauze ştiu întotdeauna ce urmează să se întâmple„, a declarat Augustin Lazăr.

Întrebat dacă este sigur că victima accidentului cumplit este Dan Condrea, procurorul general a spus că este în curs o cercetare, dar „indiciile sunt foarte puternice”, având în vedere că maşina este a firmei Hexi Pharma şi că au fost găsite documentele acestuia.

Lazăr a confirmat că  patronul Hexi Pharma era aşteptat luni dimineaţă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Polițiștii au deschis, duminică, dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului rutier în care și-ar fi pierdut viața patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, au declarat pentru Agerpres oficiali ai Poliției Ilfov.

Ancheta în acest dosar a fost preluată de procurori, care vor decide dacă încep urmărirea penală in rem, cel mai probabil în cursul zilei de luni.

Un procuror de la Parchetul Buftea a efectuat, duminică seara, cercetarea la fața locului, iar anchetatorii au ridicat probe. Dosarul va fi preluat de procurorul care investighează și cazul dezinfectanților diluați din spitale, în care Hexi Pharma a fost pusă sub acuzare.

Mașina în care s-ar fi aflat Condrea mergea cu o viteză de aproximativ 150 de kilometri pe oră, potrivit unei declarații făcute de un martor la fața locului.

Cookies